Най-най-важното за успешното отслабване

Как да отслабнем по здравословен начин?

Най-здравословни- ят начин за отслабване не са нито строгите диети, нито преумората от  трениране.Тялото се нуждае от бавни промени по отношение на храни и физически упражнения. Например, човек които не е тренирал с години не трябва да избързва да тича по километри на ден. Не само, че усилията да го правите ще ви накарат да се чувствате обезсърчени и демотивирани, но и увеличавате риска да навредите на здравето си и да се върнете назад след всичките положените усилия.

Същото се отнася и за хора които внезапно започнат да гладуват. Диетите, които сериозно ограничават калориите или видове храни може да ви доведе до недостиг на хранителни вещества и витамини от които тялото ви се нуждае.

Така ,че какво трябва да направите ако искате да отслабнете?

Енергийни нужди и загуба на килограми

Тялото ви използва храната за енергия. То съхранява излишната енергия под формата на мазнини.Това означава , че ако ядете повече храна, отколкото тялото ви се нуждае за ежедневните дейности и поддържане на клетките, ще качвате килограми. За да отслабнете, трябва да накарате тялото си да стопява (изразходва) тези запаси от мазнини. Най-ефективния начин да го направите е да намалите количеството калории по време на ядене и да увеличите физическата си активност.

Започнете промяната постепенно

Дори и малките промени водят до голяма промяна. Една бисквита повече седмично може да доведе до повишаване на теглото с около два килограма годишно. Опитайте се да махнете тази бисквита от диетата ви и ще свалите тези два килограма.Също така може да смените обикновеното мляко с обезмаслено например. Друг вариант е да си обособите час за закуска.Трябва да гледате на диетата като постоянна промяна на навиците ви за хранене. Повечето диети са заложени в седмици, но трябва да запазите промените за години, за да има ефект.

Повишете активността си

Ако повишите дневното си натоварване и не променяте диетата си, определено ще свалите килограми.
Дори да не ви харесва фитнеса е необходимо да направите двадесет минутна разходка дневно, за да има промяна. Всеки път когато се натоварвате повече от обичайното горите калории.Има изключително много начини да повишите вашата активност. Например всеки един спорт. Просто трябва да си намерите нещо, което ви е приятно, наблизо и евтино. Така по-лесно ще развиете навик и постоянство в тренировките, вместо да спортувате веднъж на две седмици поради по-горе изброените неудобства. През уикенда оставете колата в гаража и ходете пеш. Отидете в парка или на плажа и си направете пикник, но все пак спазвайте диета.

Всяка предприета мярка води до подобрение

Може дори да ползвате стълбите вместо асансьора или да се лишите от автобуса ,който ви кара на работа.Друг вариант е да използвате рекламите по телевизията като време за движение или се снабдете с велоаргометър  от който да гледате любимата си програма.

Намалете приема на калории

Ако имате повишено наднормено тегло трябва да промените настоящите си хранителни навици ако наистина искате да отслабнете. Не е възможно да свалите килограми ако ядете по много сладки храни. Това не значи, че не може да ги забравите, но трябва да се научите да ограничите тези храни, например да ги консумирате само по специални поводи.

Може дори да използвате натрупаните си енергийни резерви като ядете по-малко и по-здравословни храни.

Това не значи, че не трябва да ядете нищо, колкото по-малко ядете по-лесно можете да се откажете от диетата и само ще се чувствате отпаднали и няма да постигнете реални резултати. Бързите диети могат да доведат до йо-йо ефект на драстично понижаване на теглото и последвано от мигновено драстично повишаване .

Няма кратки варианти за отслабване по здравословен начин. Ако намалите приема си на калории с около 300-500 калории дневно води до намаляване на теглото с килограм седмично.Това е достижима цел, може да изглежда бавно, но годишните резултати са много добри.

Мазните храни съдържат най-много калории за това ги ограничете и наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Други идеи са:

-заменете газираните напитки с плодови сокове и нектари или свода; (Соковете са идеален източник на витамини)

-заменете обикновеното мляко с обезмаслено;

-ограничете обяда си, направете си сами сандвич като използвате по-малко масло или маргарин и майонеза;

-пийте кафето и чая си без захар;

-яжте по по-малко от любимите си храни;

-ограничете вафлите, чипсовете, пуканките, бонбоните и всички подобни лакомства;

-ограничете приема на алкохол;

Всички тези промени ще доведат до положителен резултат.

Много е важно да не пропускате хранения с цел по-бързо отслабване.Това води до прием на повече калории по-късно през  деня, защото ще бъдете по-гладни. Не само, че ще ядете повече, за да си наваксате, но и ще направите по-нездравословен избор за вечеря.А ако пропуснете закуската ще ви трябва нещо повече за обяд.

Нередовните хранителни навици водят до промяна на метаболизма, което допълнително усложнява отслабването.

Направете си план и го напишете

Например:

Първа седмица:

-20 минути упражнения дневно.

-никакъв алкохол през седмицата, само събота и неделя.

-никакви лакомства като бонбони, бисквити, торта, чипс и пр. Повече плодове и зеленчуци.

Бъдете търпеливи.

Може да отнеме една – две седмици преди да забележите промяната, но ще я има. Към края на месеца ще усетите, че дрехите ви стават широки. Поддържане на мотивацията е най-трудното по време на диетата. Има възможност една седмица да свалите, а в друга да качите килограми, това не трябва да ви отчайва, защото е съвсем нормално.

Не правите нищо погрешно, но може да се наложи да преразгледате плана си. Може да се наложи само да повишите  упражненията си, да ограничите яденето още съвсем малко или просто да спазвате по-стриктно самата диета.

Друг момент от диетата е да постигнете целите си и да им се насладите с нови дрехи или нещо за дома. Подкрепата от близки и приятели също е много важна, като ви напомнят да избягвате определени храни  напитки по време и след диетата.

Здраве и предимствата на отслабването

При жените отслабване с пет-десет килограма намалява риска от диабет на половина, а при мъжете риска от сърдечни проблеми намалява значително. Бързото натрупване на килограми води до увеличаване на риска от заболявания. При жените се появяват сърдечни проблеми и ракови образувания. Макар и тези проблеми да са сериозни ако спазвате теглото си в граници няма от какво да се притеснявате.

 
Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *