Най-полезният здравен хороскоп зодии за периода от 2-ри до 8-ми октомври 2023 година

Не всичко в живота ни върви по план. И колкото и да е хубаво, понякога е и разочароващо. В такива случаи трябва да помислим какво правим погрешно или просто какво не е наред с нас

здравен хороскоп
Здравен хороскоп за всички зодии

За да внесе ред в житейския хаос на помощ идва здравния хороскоп, който всяка седмица изготвяме специално за вас. Той ще ви помогне да вземете информирано решение за вашето здраве.

Наясно сме колко е важно доброто благосъстояние. Човек може да живее пълноценно само ако здравето му не е източник на грижи и притеснения. Знанието за бъдещето би опростило нашите планове, позволявайки ни да отклоним притесненията си към други важни области на живота. За щастие звездите, обединени в ключови съзвездия, наречени зодиакални, могат да подскажат какво ни очаква в близко бъдеще.

Ето какви предизвикателства стоят пред здравето на 12-те зодии за периода от 2-ри до 8-ми октомври 2023 година

Овен

Сега най-важното за вас е да се контролирате, да останете в границите на позволеното и допустимото. Звездите препоръчват да забравите за алкохола, както и за други напитки и вещества, които влияят на нивото на мозъчната активност. Тяхното въздействие върху вас ще бъде наистина разрушително. Препоръчително е да избягвате екстремните спортове, за да не си причините сериозни наранявания. Опитайте се да се държите по-спокойно. Не отговаряйте на онези, които започват да ви тормозят.

Телец

Звездите не препоръчват на представителите на вашия знак да се подлагат на строги диети и значително да се ограничават в храната. Вашата диета трябва да бъде пълноценна и разнообразна. Това обаче не означава, че можете да слагате всичко на масата. Избирайте качествени продукти, приготвяйте здравословни ястия. Домашната кухня е за предпочитане от това, което предлагат заведенията за бързо хранене. Ако все пак обядвате или вечеряте в кафене или ресторант, заведението трябва да има безупречна репутация.

Близнаци

Много представители на вашия знак сега харчат доста големи суми за поддържане на здравето си. Тази седмица звездите препоръчват да помислите дали е възможно леко да намалите тежестта върху бюджета, без да загубите качеството на живот и квалификацията на специалистите. Възможно е с малко изчакване и обмисляне на алтернативни варианти да намерите не само по-евтини, но и по-ефективни методи за лечение и подобряване на здравето.

Рак

Ако искате да разберете в общи линии дали всичко е наред с вашето здраве, внимателно прегледайте ноктите, косата и лицето си. Те могат да ви разкажат за болести, които тепърва започват. В резултат на това ще имате възможност да предотвратите негативното развитие. Устните и езикът са „огледалото” на храносмилателния тракт, очите са черният дроб, ушите са бъбреците и уринирането, а носът е дихателната система. Състоянието на кожата може да показва дисфункция на вътрешните органи и жлези.

Лъв

Тази седмица може да изпитвате постоянни главоболия. „Потискането“ им с хапчета не е най-доброто решение. Звездите казват, че е много по-ефективно да разберете защо страдате от мигрена и да направите необходимото, за да намерите и да се справите с причината за болката в главата. Може да не е очевидно, както и да се наложи да направите някои изследвания. Възможно е да се наложи да се подложите на преглед – или дори на повече от един, преди да стане ясно за какво става дума. Въпреки това, няма да губите парите и времето си напразно, защото в резултат ще можете да контролирате състоянието си.

Дева

Тази седмица някаква ситуация може да ви накара да се върнете в миналото и да си спомните за нелекувани преди това заболявания или игнорирани симптоми. Не бива отново да си затваряте очите пред тях. Напротив, трябва да обърнете максимално внимание на този проблем. Звездите силно препоръчват да се консултирате с лекар и да действате под негово ръководство и наблюдение. В противен случай вероятността от получаване на усложнение или превръщане на болестта в хронична ще се увеличи значително.

Везни

Тази седмица теглото ви ще варира значително и ще бъде повлияно от външни фактори. Ако започнете да преяждате, бързо ще натрупате излишни килограми. Вярно е обаче и обратното – щом малко облекчите диетата си и леко увеличите физическата активност, то ще започне да пада надолу. Вземете правилното решение и действайте без да се помайвате.

Скорпион

През следващите дни звездите препоръчват да си лягате по-рано, по възможност. Както и да правите това не по изключение, а всяка вечер. Напоследък сте малко по-уморени от обикновено и заради това трябва да си почивате повече. Съществуващият режим все още не е довел до фатални последици за вашето благосъстояние, но ако продължите в същия дух, проблемите определено ще започнат рано или късно. Опитайте се също така да ограничите консумацията на готварска сол.

Стрелец

Следващите дни трябва да посветите на подреждането на комплекта за първа помощ. Възможно е вие самите вече да сте забравили какви лекарства имате у дома. Сортирайте хапчетата и мазилата. уверете се, че съхранявате лекарствата правилно, че срокът на годност все още не е изтекъл, че имате всичко необходимо в случай на възникнало нараняване или заболяване. Може би някои запаси трябва да бъдат попълнени. Дори ако сте здрави в момента, ситуацията е възможно да се промени и е добре да сте готови за това.

Козирог

Не се увличайте по нетрадиционни методи на лечение. Като си поставите диагноза и се опитате да подобрите здравето и благосъстоянието си самостоятелно може само да си навредите. Вероятността от грешки е много висока. Трябва да бъдете наблюдавани от специалист, който има необходимото образование и опит. Ако нямате доверие на лекаря във вашата клиника или медицински център, консултирайте се допълнително с негови колеги от други здравни институции.

Водолей

Ако продължите да живеете както сте живели досега, вашето здраве и външен вид няма да се променят към по-добро. Трябва да положите малко усилия, за да стегнете фигурата, да станете по-енергични, весели и силни. Анализирайте навиците си и помислете от какво първо трябва да се отървете. Може би е време да се откажете от пушенето? Или да не прекарвате всичките вечери, легнали на дивана с купа пуканки? Ще намерите отговора доста бързо. Основното нещо е също така да съберете сили за промяна и да сте активни постоянно, а не само от време на време.

Риби

Седмицата е идеална за прегледи, посещение при специалисти и съставяне на планове за лечение, ако е необходимо. Представителите на знака, които постоянно отлагат посещението при зъболекар, трябва най-накрая да се погрижат за зъбите си точно сега. Звездите казват, че посещението на специалисти няма да ви отнеме много време и ще остави минимум отрицателни емоции. Опитайте се да се възползвате максимално от този благоприятен период.