Най-полезният здравен хороскоп за периода от 20-и до 26-и март 2023-а година

Не всичко в живота ни върви по план. И колкото и да е хубаво, понякога е и разочароващо. В такива случаи трябва да помислим какво правим погрешно или просто какво не е наред с нас

здравен хороскоп
Здравен хороскоп за всички зодии

За да внесе ред в житейския хаос на помощ идва здравния хороскоп, който всяка седмица изготвяме специално за вас. Той ще ви помогне да вземете информирано решение за вашето здраве.

Наясно сме колко е важно доброто благосъстояние. Човек може да живее пълноценно само ако здравето му не е източник на грижи и притеснения. Знанието за бъдещето би опростило нашите планове, позволявайки ни да отклоним притесненията си към други важни области на живота. За щастие звездите, обединени в ключови съзвездия, наречени зодиакални, могат да подскажат какво ни очаква в близко бъдеще.

Ето какви предизвикателства стоят пред здравето на 12-те зодии за периода от 20-и до 26-и март 2023-а година.

Овен

През този период може отново да ви безпокоят привидно решени проблеми. Дамоклев меч е надвиснал над главите на онези, които редовно пренебрегват превантивните мерки и са по-скоро безразлични към сигналите, които тялото им изпраща. Надяваме се, че не сте вие. Ако през тази седмица ви се стори, че силата ви вече е на нула, тогава трябва да помислите дали не е време за кратка почивка. Ще успеете, просто трябва да знаете кое ви е приоритет и методично да подобрявате здравето си.

Телец

В храненето може да не се придържате към никакви канони – яжте, когато се чувствате гладни. Не така трябва да действате, когато сте жадни. Звездите не препоръчват да злоупотребявате с физическата активност. Лека загрявка, леки упражнение, кратко бягане – но без упражнения за издръжливост! Сега абсолютно не бива да се натоварвате прекалено – тялото не е готово за това. Не позволявайте на никого да ви потопи в униние. Поддържайки добро настроение, ще се освободите от болките в областта на гърдите и главата.

Близнаци

Периодът е подходящ за посещение при специалист, особено ако сте започнали да се тревожите за някакви проблеми. За Близнаците сега е важно да се вслушат в авторитетно мнение, дори и да не използват препоръките. Добре ще е да обърнат особено внимание на храни, богати на желязо, може да имат нужда от този елемент. Така например пресните салати със спанак ще ви бъдат от полза, както и шепа сурови ядки на ден, които да заменят едно от храненията ви.

Рак

Трябва да сте малко придирчиви към витамините, особено ако ги купувате без лекарска препоръка. Не забравяйте, че не на всички реклами може да се вярва. Най-добре е да поискате препоръка от фармацевт. Въпреки това, тази седмица обещава да бъде много продуктивна за представителите на вашия знак, тъй като доброто здраве ще ви позволи не само да бъдете невероятно активни, но и да бликате от свежи и оригинални идеи! Имайте предвид, че премахването на токсините от тялото е много важен процес, който скоро ще трябва да направите.

Лъв

Избягвайте течения, студени напитки и прекалено леки дрехи, въпреки привидно приятните температури навън. Това може да ви навреди и то много по-сериозно, отколкото предполагате. Направете всичко възможно да не настивате. Лъвовете, в чийто живот се очаква някакво развлекателно събитие, просто са длъжни да помислят предварително как да помогнат на тялото да го преживее без сериозни загуби. Опитайте се да пиете повече вода по време на партито, тя бързо ще премахне всички токсини.

Дева

На Девите сериозно се препоръчва да се грижат за здравето на краката си през този период. Например да направят масаж, за да подобрят значително кръвообращението, както и да облекчат подуването и тежестта в краката. Не пропускайте да закусвате сутрин. Закуската е препоръчително да е лека, без особени претенции за засищане, за да останете гладни през целия ден. Важно е да събудите стомаха си с нещо приятно. Най-добрата опция е да си приготвите закуската сами, а не да купувате банички или мекици от улицата.

Везни

През следващите седем дни тялото ви може да е склонно към подуване. Ето защо, за да избегнете отоци в глезените и торбички под очите, опитайте се да не пиете нищо преди лягане и ограничете приема на сол. В едно с това, погледнете по-отблизо лицето си, защото то като книга може да ви разкаже много за едва започващите болести. Възможно е да се чувствате много по-уморени от обикновено, затова звездите горещо препоръчват да си лягате рано, да ставате по-късно и да си правите по-чести почивки в работата.

Скорпион

Ако провежданото лечение не дава желаните резултати, тогава днес трябва да преразгледате взетите мерки и отново да се консултирате с лекар. Въпреки това, не се опитвайте сами да коригирате метода на лечение. Постарайте се да не се претоварвате физически и емоционално, особено в края на седмицата. В противен случай просто няма да можете да се наспите добре. Вероятно си струва да направите нещо, за да укрепите нервите си. Може да се нуждаете от допълнителен източник на енергия, тъй като жизнеността ви вероятно ще бъде ниска. Не забравяйте да се храните балансирано и да правите достатъчно упражнения.

Стрелец

Лош период за страдащите от алергии. Ако сте от тях, по-добре не предизвиквайте съдбата с основно почистване или посещение на парка. С цветя, нова храна и козметика също внимавайте. Стомахът ви може да ви подскаже много неприятни неща за онова, с което храните. Затова се опитайте да го поглезите с нещо което не е чак толкова вкусно, но за сметка на това е здравословно.

Козирог

През следващите седем дни може да се посветите само на себе си, да работите върху фигурата си, да се запишете за процедури в козметичен салон или за масаж. Ще бъдете приятно изненадани от благосъстоянието си през цялата седмица. Възползвайте се максимално от енергията и направете нещо за здравето си, което сте отлагали досега. Превантивно да посетите лекар също няма да е излишно.

Водолей

Време е да работите усилено върху себе си, защото точно сега идва благоприятен период, когато в живота на Водолея може да настъпи промяна към по-добро в психологически и емоционален план. Това ще бъде от полза за всеки, дори ако изглежда, че всичко е в идеален ред за вас. Въпреки това трябва да обърнете внимание на укрепването на имунитета, тъй като в близко бъдеще вероятността от заразяване с някаква инфекция ще се увеличи леко. Бъдете бдителни, пазете се от кихащи граждани и спазвайте добра лична хигиена.

Риби

През тази седмица Рибите не трябва да забравят за благотворното влияние на положителните емоции върху тялото. Затова може би си струва да помислите не само за закупуване на лекарства, но и за организиране на радостни събития? Звездите препоръчват на Рибите да помогнат на стомаха да се справи с и без това трудната му работа напоследък и да му дадат възможност да си почине от тежката храна. Плодове, зеленчуци, кисели млека, сокове – на това ще се радва храносмилателната ви система през следващите дни.