Най-полезният здравен хороскоп за периода от 15-и до 21-и април 2024 година

Не всичко в живота ни върви по план. И колкото и да е хубаво, понякога е и разочароващо. В такива случаи трябва да помислим какво правим погрешно или просто какво не е наред с нас

здравен хороскоп
Здравен хороскоп за всички зодии

За да внесе ред в житейския хаос на помощ идва здравния хороскоп, който всяка седмица изготвяме специално за вас. Той ще ви помогне да вземете информирано решение за вашето здраве.

Наясно сме колко е важно доброто благосъстояние. Човек може да живее пълноценно само ако здравето му не е източник на грижи и притеснения. Знанието за бъдещето би опростило нашите планове, позволявайки ни да отклоним притесненията си към други важни области на живота. За щастие звездите, обединени в ключови съзвездия, наречени зодиакални, могат да подскажат какво ни очаква в близко бъдеще.

Ето какви предизвикателства стоят пред здравето на 12-те зодии за периода от 15-и до 21-и април 2024 година

Овен

Опитайте се да търсите положителни моменти в света около вас и в онова, което ви се случва. Сега можете да се разболеете само защото започвате да се чувствате тъжни и отчаяни, а причина няма, или ако има не е нещо, което да не може да се преодолее. Нека около вас има повече радост и смях. Така и вие самите ще започнете да се усмихвате по-често и по-лесно. В близост до вас има хора, които с удоволствие ще ви нагостят и помогнат, ако поискате – не отказвайте услугите им, те ще ви бъдат от полза през тази седмица.

Телец

Готови сте да работите усилено – просто не бързайте. Ако поемете задължения, които са твърде тежки – от физическа или психологическа гледна точка – може да сте напълно изтощени до средата на седемдневния период. Звездите ви обещават подкрепа, но е много по-здравословно тялото да работи в равномерен ритъм, без да се натоварва и да се причинява физически или емоционален срив. Преценете времето и енергията си и се съгласявайте само с това, с което можете да се справите.

Близнаци

Сега билките ще имат специално въздействие върху вас. Със средства, направени по рецепти на традиционната медицина, вие ще можете доста успешно да коригирате състоянието си. В идеална ситуация съветите, които използвате, трябва да се получат от хора, които отдавна и успешно практикуват алтернативни методи на лечение. Въпреки това, в тежки случаи, трябва да се консултирате с лекар. Добре ще ви се отрази ден от седмицата, който да изкарате само на вода.

Рак

Тази седмица трябва да бъдете възможно най-консервативни по всички въпроси, които по някакъв начин засягат вашето здраве и живот. Звездите твърдо и категорично формулират основното правило за представителите на вашия знак: никакви промени и никакви експерименти. Какво друго можете да добавите? За съжаление, понякога ситуацията се развива по такъв начин, че е невъзможно да се запази статуквото. Опитайте се да не се претоварвате, както и да не пътувате надалеч с обществен транспорт. Почивката трябва да е активна. Знаете проблемните си зони, имате възможност да играете на сигурно.

Лъв

Седмицата е много подходяща за посещение на салони за красота и извършване на процедури против стареене – ще останете много доволни от резултатите. Звездите препоръчват да се вслушате в съветите на специалистите, ако искате да получите дълготраен ефект. Не се страхувайте да експериментирате, опитвайте нови неща, но само под наблюдението на професионалист, който е отличен в това, което прави. Сега не трябва да пестите за красота и здраве.

Дева

Трябва да правите упражнения за разтягане всеки ден или поне през ден. Започнете с мини-тренировка от пет минути, и след това постепенно удължете времето на сесията. Основният знак, че правите всичко както трябва, е едва забележимата мускулна умора – състояние, което е по-скоро приятно, отколкото болезнено. До края на седмицата ще почувствате необичайна лекота в цялото тяло, гъвкавостта ви ще се увеличи, а болката в гърба, краката и раменния пояс ще отслабне значително или дори ще изчезне напълно. Не забравяйте да сте умерени в храненето, както и да увеличите часовете на сън, ако са недостатъчни.

Везни

Тази седмица звездите горещо ви препоръчват да избягвате посещенията в болници, клиники и лаборатории. Има твърде голям шанс да се заразите с нещо, което да ви създаде проблем. Същото важи и за места, на които се струпват повече хора – кино, театър, изложби и други подобни.

Скорпион

Вашата храносмилателна система – и на първо място стомахът – е особено уязвима сега. Тази седмица е вероятна остра болка в корема, причинена от обостряне на гастрит или пептична язва. Звездите препоръчват да вземете необходимите предпазни мерки. Избягвайте мазни, солени, мариновани храни и ястия; въздържайте се от екзотични храни. Нека менюто ви е сравнително елементарно. Така или иначе ще имате време да се поглезите с различни деликатеси, когато всичко се нормализира. Не забравяйте, че идват и празници, през които храната ще бъде в повече.

Стрелец

Вслушайте се в себе си още в самото начало на седмицата, направо от понеделник сутринта. Ако чувствате, че сте уморени, че ви липсват сили, това е ясен сигнал, че не всичко в тялото ви е наред. Няма нужда да се напъвате и да чакате да се отвори втора възможност. Правилното нещо, което трябва да направите сега, е да си дадете възможност да си починете добре. Или поне намалете максимално физическия и психологическия стрес. Не си давайте много зор за задачи, които не са чак толкова важни.

Козирог

Тази седмица не бива да прекалявате с физическата активност. Движението е необходимо – но трябва да знаете кога да спрете. Обичайният набор от упражнения сутрин, джогинг или ходене на фитнес. Тренирайте и се движете в режим, към който тялото ви вече се е адаптирало, но нищо повече. Няма нужда да овладявате нови бойни изкуства, да увеличавате продължителността или интензивността на тренировката. И никакви тестове за издръжливост – противопоказни са ви.

Водолей

Звездите съветват да се подложите на профилактичен преглед, както и да си пуснете някои стандартни изследвания, дори и да се чувствате доста добре. В близко бъдеще развитието на събитията ще изисква от вас да сте във форма, и трябва предварително да сте сигурни, че здравето ви няма да ви поднесе някакви неприятни изненади. Започнете с посещение на вашия личен лекар. Ако след прегледа той прецени, че е необходимо да ви насочи към специалисти или за изследвания, така да бъде, не бързайте и следвайте препоръките.

Риби

Тази седмица трябва да се уверите, че нищо ненужно не попада в тялото ви. Ако сте склонни към алергични реакции, изключете от диетата си всичко, което може поне потенциално да причини дразнене или подуване. От напитките предпочитайте обикновената чиста вода – ако нямате филтър, купувайте бутилирана вода, като избирате доверени марки и доставчици, които са известни с отговорността си към клиентите.