БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

50 съвета за правилно отслабване – 2

Сега е моментът, в който трябва да започнем подготовката за хубавото време. То винаги ни подканя да носим леки рокли, разкриващи епилираните ни крака и зажаднялата за слънце кожа на деколтето. Проблемът идва от това, че силуетът ни невинаги отговаря на очакванията. Причините? Липса на спорт, непрестанно похапване на сладки неща, мазни и тежки храни. В резул­тат коремът се заобля, бедрата се наливат, а задните части загубват стегнатата си форма. Време е да се направи нещо! Съществуват естествени и „нежни“ методи, които правят възможно отслабване­то, без да навреждат на здравето.

от 1 до 5

6. Използвайте модерните уреди за подсил­ване на мускули­те

За тези, които нямат вре­ме да спортуват, същест­вуват апарати като Power Plate и Fitvibe, позволява­щи постигането на сери­озни резултати само за една седмица. Те са дос­та скъпи, за да ги имате вкъщи, но можете да ги ползвате във фитнес залата, където освен това ще получите съвети за правилната им употреба.

7. Вслушайте се в съветите на звездите

Не на всички звезди, раз­бира се! Изберете тази, на която най-много при­личате и най-спонтанно се възхищавате. Сложете нейна снимка на вратата на хладилника. Това мо­тивира!

8. Обявете вой­на на обема

Работата е не само в килограмите, а и в сан­тиметрите. Погледът ни неизменно се спира на ханша, бедрата и коре­ма и все има какво да се желае. Много от нас страдат от задържане на вода, което води до об­разуване на досадния целулит. Той може да бъде причинен също от лошо кръвообращение, хормонални проблеми, заседнал живот и стрес. Определете откъде идва вашата пухкавост. Дие­тологът ще ви препоръча меню и хранителни до­бавки според вашия специфичен проблем. Според някои изследва­ния, дори и да не загу­бят много килограми, жените са доволни, ако силуетът им се „прибе­ре“, тъй като това бързо връща самочувствието.

9. Критската диета заслужава внимание

Днес диетолозите от всички школи и направле­ния са на едно мнение по някои въпроси и един от тях е критската, иначе казано средиземномор­ската диета, тъй като тя съчетава ценни храни­телни качества с удоволствието от храненето, към което трябва да се прибави ходенето пеша като естествена част от живота на тези географ­ски ширини.

ДВА ВАЖНИ ПРИНЦИПА:

1. Намаляване на количествата в чинията. От­слабването зависи от съотношението на погълна­тите към изразходваните калории.

2. Избор на подходящите мазнини – растителни масла и на първо място зехтин. Избягване на мас­лото, сметаната, колбасите и мазните сирена.

Продуктите на критската диета:

  • Плодове, зеленчуци, салати и бобови храни всеки ден.
  • Макаронени изделия, хляб, ориз, зърнени храни и кар­тофи само на обяд.
  • Овче или козе кисело мляко и сирене всеки ден.
  • Птиче месо 3-4 пъти седмично.
  • Телешко и говеждо месо 1 -2 пъти седмично.
  • Зехтин като основна мазнина.
  • Чаша вино на обяд и вечеря.

10. Три основни правила за отслабване

  • Изчисляване на днев­ния прием на калории и разпределянето им през деня.
  • Приемане на истина­та, че никога няма да от­слабнем, ако поглъщаме повече калории, откол­кото изгаряме.
  • Намаляване на днев­ното количество калории с 300-500 ккал на ден.

 

продължение…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *