Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рак на стомаха – видове лечение (билки, рецепти, хранителни добавки)

Рак на стомаха – симптоми, видове, лечение, профилактика и най-добрите специалисти в страната

rak-na-stomaha
И пациентите с рак на стомаха могат да бъдат спасени

Рак на стомаха представлява злокачествена трансформация на епителни клетки. В около 90% от случаите става дума за увреждане стените на стомаха, причинени от бактериите Helicobacter Pylori. Онкологичното заболяване е разпространено по-често при мъже на възраст между 50 и 70 години.

В началото на заболяването, свързано с действието на Helicobacter Pylori, има предходни патологии, като дисплазия на лигавиците, язва, полипи по стомашните стени, гастрит и други. Върху развитието му оказват негативно влияние и следните външни фактори като употребата на алкохол, тюнопушенето, използването на силни подправки при овкусяването на храната.

В страните с добре развита медицина, ракът на стомаха може да бъде диагностициран в ранен етап, което снижава риска от смъртност при това заболяване.

 

Колко живеят хората с рак на стомаха?

 

Пациентите с рак на стомаха – мъже живеят средно 12 години след откриване на заболяването, а жените – средно 15 години. В Европа статистиката показва, че ако се „хване” болестта в І етап, то степента на преживяемост надхвърля над 80%.  ІІ – ІІІ етап протича с лезия на лимфните възли, степента на преживяемост е в рамките между 15 и 45%.  ІV етап протича с метастично заболяване на органите, оцеляването на пациентите в следващите пет години не надвишава 5%.

Усилията на медицината в момента са насочени активно към търсенето на начин за създаването на система от обективни прогнози за изхода от коварното заболяване. В качеството си на имунохистохимични маркери онколозите използват различни ензимни системи, включително ММР-9. Методът намира приложение в клиничната онкология за определяне на възможността за хирургично лечение (ayzdorov.ru).

 

рак на стомаха
Хранопровод, стомах, дебело черво

 

Симптоми на рак на стомаха

 

Главните диагностични грешки са свързани със симптоми, които го правят като проявление подобно на болестите на стомашно-чревния тракт или на сърцето. Когато протича сходно със сърдечно заболяване, ракът на стомаха е локализиран в централната част на стомаха. Придружава се със силна болка, подобна при стенокардия, особено при хора с високо артериално кръвно на възраст над 50 години.

Заболяването протича по сходен начин като болест на стомашно-чревния тракт. Локализацията на тумора е в близост до чревната част на стомаха, проявяват се признаци, наподобяващи гастрит, язва, панкреатит, холесцистит, които се съпътстват със силни болки, стомашно кървене, повръщане.

Лекарите, наблюдаващи пациенти със съмнения за рак на стомаха, трябва да обърнат внимание на следните фактори:  липсва ефект от проведеното лечение до момента; когато в историята на заболяванията на пациента присъстват хронични заболявания на стомашно-чревния тракт.

Има субективни фактори, показващи рак на стомаха:  постоянен дискомфорт в коремната област – тежест, подуване; затруднено преглъщане на храна, болка в гърдите, проявяваща се в областта на гърба;  болка, която не преминава след приема на медикаменти;  умора и хронична умора, след минимална физическа активност;  бързо намаляване на телесното тегло, загуба на апетит;  бързо насищане от минимално количество храна.

Въз основа на клиничните изследвания симптомите на рак на стомаха могат да бъдат обобщени по следния начин: болка в средата на епигастриума – среща се при над 60% от пациентите;  прогресивно намаляване на телесното тегло – съобщава се при около 50% от пациентите;  гадене, повръщане след прием на храна – при 40% от болните;  гадене, повръщане на кръв – при 25% от заболелите;  бледи лигавици – при 40% от пациентите.

Още при първи признаци пациентът трябва да  обърне внимание на своето здраве, много преди да се появят симптомите, които характеризират протичането на ІІІ – ІV етап от онкозаболяването. Откриването на рак на стомаха в късен стадий увеличава риска заболяването да завърши с фатален край.

рак на стомаха
Снимка на вътрешността на стомаха

Патологии,  свързани с предраковите заболявания: хроничен атрофичен гастрит – протича с гадене, повръщане; язва на стомаха, протичаща със стомашно кървене, повръщане на кръв, масивна или скрита загуба на кръв по време на дефекация, постоянни или периодични болки в областта на стомаха;  полипи на стомашната стена; дисплазия, метаплазия – идентифицирани са най-вече с лабораторни методи при цитологично, хистологично изследване.

 

Причина за появата на рак на стомаха:

 

Превръщането на нормалните клетки в злокачествени се оказва многоетапна верига от събития. Ето как изглежда един опростен изглед на канцерогенезата и постепенното включване на различни причини, а именно: стимулиране и натрупване на мутации под влиянието на външни и/или вътрешни канцерогени; развитие на предраковите лезии в стените на стомаха, като хроничен гастрит, пептична язва, доброкачествено неопластично образование и други; стимулиране развитието на рак на стомаха на фона на въздействието на канцерогени;

 Анемия: Анемия се появява, когато количеството желязо в кръвта продължително време е под необходимата норма.

Липсата на желязо понижава образуването и развитието на червените кръвни телца. Първо наблюдаваме нисък хемоглобин, а ако не бъдат взети мерки навреме, ниският хемоглобин прераства в анемия.

Според последните научни изследвания на руски, британски и немски учени, ако появилата се анемия не бъде лекувана, тя може да причини рак не само на кръвта (левкемия), но и останалите видове рак, включително и рак на стомаха.

Билкова рецепта при лечение на анемия

• Прием на 100 г. цвекло дневно, може и под формата на сок.

• Листа от коприва и плодове от офика се разбъркват. След това 1 с.л. се разбърква в 1/4 л. вряла вода. Вари се 10-ина минутки и след 4 часа се прецежда. Приема се по 1/2 ч.ч. три пъти на ден.

• 100 г от билката слез се изсушава и смила на прах. Веднъж дневно се пие половин ч.л., като се разбърка в 1 ч. ч. прясно мляко от овца.

• 3 ч.ч. вода, 2 ябълки, 1 с.л. ягоди, 1 с.л. череши. Плодовете се поливат с вряла вода. Ябълките се смилат, добавят се черешите и ягодите и се заливат с вряща вода. Пие се по 1 ч.ч. три пъти дневно, като предварително бульона се загрява на котлона за пет минутки.

• 100 г сок от моркови, 50 г сок от цвекло, 50 г сок от краставици. Микса от трите сока се пие половин час преди ядене. Сокът не се държи в хладилника.

• 1 л вода, 100 г пресни листа и кора от орех. Кората и листата се надробяват и поливат с вряла вода, след което се подгряват за 15-ина минутки. Оставя се да престои 45 минути и след това се приема по 1/3 ч.ч. три пъти дневно, 10-ина минутки преди ядене.

Асцит: На пръв поглед връзка между рак на стомаха и асцит не би следвало да има, но последните медицински проучвания казват точно обратното.

Асцит е патологично натрупване на течност в коремната кухина. Причините за появата на асцит могат да бъдат разнообразни. Сред тях се наблюдава панкреасен асцит, чернодробни заболяване, цироза, алкохолен хепатит, масивни чернодробни метастази, фулминантна чернодробна недостатъчност и други.

Когато черният дроб или панкреасът бъдат увредени и доведат до образуването на асцит, той рефлектира върху стомаха и може да доведе до рак на стомаха.

Диагностика на рак на стомаха: От особено важно значение, в ранното откриване на заболяването, са професионализмът и грижите на общопрактикуващия лекар. Поставянето на точната диагноза се извършва на етапи и включва физически, инструментални и лабораторни методи.

 Физически методи:  Диагнозата започва с клиничен преглед, палпация, аускултация.

В ранните етапи се позволява идентифициране на отделните болестни симптоми като състояние на кожата, цвят, влажност, температура, болезнена кожна повърхност, включително и коремната област.

При аускултация на сърцето, болка в областта на сърцето – често срещано оплакване на пациента, трябва да бъдат изключени шум и други симптоми, нехарактерни при заболявания на сърдечно-съдовата система. При палпация (притискане) на коремната стена, по време на ранните етапи на болестта, няма промени, на по-късните етапи обаче може да се открие уплътнения под кожата в областта на епигастриума.

Инструментални методи: Използват се на контрастната рентгенодиагностика и ендоскопия.

При контрастната рентгенодиагностика, която се явява косвен метод, помага бързо да се определи наличието на заболяването по характера на рентгеновите лъчи и сянката на снимката. Рентгенологът трябва да разчете снимката, като има предвид удебеляване на стените на стомаха, намаляване еластичността на тъканите на стомаха, деформация на кожата около туморната тъкан.

Един от най-ценните помощници на лекарите онколози, при откриване на ракови заболявания на стомаха, това е ендоскопията.

При гастроендоскопията се увеличава ползата от взетия материал за биопсия от различни части на стомашната стена за хистологическо и цитологическо изследване. Цветната визуализация на стените на органа помага да се видят минималните отклонения от нормите по цвета на вътрешните стени, дебелината на гънките, наличието на перисталтика на стомаха, наличие на кървене, откриване на дефектирали части на стомашните стени.

Морфологически методи – прилагат се на основание на хистологичното и цитологичното изследване в лаборатория, с висока степен на надеждност, се определя хистологическия тип на образуванието. Общата закономерност показва, че ако туморът е в близост до сърцето, т.е. е до входа на стомаха, то по-вероятно е той да има свойствата на злокачествено заболяване.

Допълнителни методи: ултразвукова диагностика, извършва се в два основни варианти – извън коремната стена, извън стомаха след запълване на стомаха с обезвъздушена течност и вътре, в стомаха, с ендоскопска сонда.

Лапароскопията – това е втори, допълнителен диагностичен метод, който се използва за определяне на вида на тумора и следене за наличие на метастази. Лабораторните изследвания на биологичните течности, използвани при определяне на състоянието на пациента преди извършване на операцията.

През последните години широко се прилагат методите за откриване на рак на стомаха чрез употребата на туморни маркери.

Посочените по-горе методи се използват за отличаването на рака на стомаха от другите, по-малко опасни заболявания, като атрофични форми на гастрит; пептична язвена болест; различни полипи; инфекциозни заболявания със сходни симптоми като сифилис, туберколоза и други;  заболявания на долната част на хранопровода – стесняване, непълното свиване на сфинктера в близост до стомаха.

 

Лечение на пациентите при рак на стомаха

 

Изборът на тактика за лечение се определя от стадия на канцерогенезата, обсъден  на консилиум или консултация с участието на специалисти от различни медицински специалности. Основният метод за лечение в ранните стадии на рака на стомаха, е хирургическото отстраняване, в комбинация с насрочването на химиотерапия. Методи на лечение при по-късните стадии на развитие на тумора, са полиативни и симптоматични.

Всички пациенти условно се разделят на три групи:  Първата група са тези, които са с най-ранен етап на болестта, в  стадий І и ІІ; Втората група – тези с напреднал стадий – ІІІ етап от туморното заболяване; Третата група пациенти са тези с ІV стадий, с най-тежките симптоми.

Най-висока вероятност за пълно възстановяване, до 90% при петгодишна преживяемост на заболяването, без никакви съществени последици за организма, е при първата група пациенти – тези с най-ранния етап на откриване на тумора.

За втората група вероятността за пълно възстановяване зависи много от нюансите и фазите, в които се намират като стадии от заболяването.

Най-неблагоприятна перспектива за пълно излекуване от раковата болест е за пациентите, попаднали в третата група. В този случай е желателно да се работи психологически с болните, за да могат да запазят по-дълго колкото се може по-близък до нормалния им начин на живот.

Оперативно лечение на рак на стомаха (резекция)

Ендоскопска резекция (пълно или частично отстраняване на орган или тъкан) – в зависимост от стадия на заболяването, клиничното състояние на болния, размерът на тумора, може да бъде насрочена операция чрез малък отвор на коремната стена.

Коремна операция – извършва се при отсъствието на всякакви противопоказания. В случай, че не може да се реши проблемът с резекция, се взема решение за провеждане на химиотерапия или лъчетерапия, с цел да се намали размерът на тумора и едва тогава да се предприеме операция.

При насрочване на операция се извършва предоперативна подготовка, включваща редица манипулации, насочени към стабилизиране на пациента.

Ако лекарите установят, че метастазите са се разпространили в съседните органи, задължително се налага и спленектомия.

Спленектомия е оперативно отстраняване на далака (слезката).  Необходимостта от спленектомия може да бъде породена и от други фактори, различни от рак на стомаха като увеличаване на далака, наследствена микросфероцитна анемия и други.

Много важна стъпка в лечението е следоперативната рехабилитация, включваща поставянето на дренажни тръби. При липса на усложнения, още през първия ден след операцията пациентите могат да сядат, а на втория ден им е позволено дори и да стават от леглото.

Химиотерапия при рак на стомаха – обикновено хирургическата интервенция за пълно излекуване на рак на стомаха не е достатъчно условие. Пациентът трябва да се наблюдава за по-продължително време, да се определи клиничната динамика. През този период се назначава химиотерапия, за да се ликвидират скритите зародиши на вторичните канцерогени.

Химиотерапията нанася отрицателни последици на човешкото тяло. Но е неизбежен начин за увеличаване шансовете за възстановяване след туморна операция и подобряване качеството на живот на пациента.

Друг начин за повлияване на следоперативното състояние на пациента е чрез лъчетерапията, при който се ползват йонизиращи лъчи при локално въздействие на определени туморни образувания. Чрез лъчетерапията се цели да се унищожат раковите клетки, като в минимална степен се засегне здравата тъкан около тях.

Лъчетерапията не се прилага като напълно самостоятелен метод за лечение при рак на стомаха, тъй като областта на лечение е такава, че високоенергийните ренгенови лъчения могат да бъдат унищожителни за човешкото тяло.

Все по-често обаче, на пациенти, преминали през оперативно отстраняване на туморно образувание, се предписва курс на лечение с химиотерапия и лъчетерапия. Комбинацията от двата вида лечение подобрява локалното състояние на стомаха.

 

Най-добрите български специалисти, които лекуват болните от рак на стомаха

 

lekari
Списък с най-добрите лекари, според класацията на Дарик

Освен от други пациенти, които са били лекувани от български специалисти, кои да отличните български онколози, можете да научите от кампанията на Дарик „Най-добрите лекари в България“ и „Най-добрите лекари в България“.

В списъка откриваме имената на:

Проф. Асен Дудов – Клиника по медицинска онкология в София;

Д-р Ана Чакърова – специалист по лъчелечение в СБАЛ по онкология, началник на Радиологично отделение в СБАЛ по онкология;

Д-р Веселина Първанова – ръководител на „Клиниката по лъчелeчение“  в СБАЛ по онкология;

Д-р Виолетка Маринова – специалист по медицинска онкология в СБАЛ по онкология;

Д-р Виолина Таскова – специалист по медицинска онкология в СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“, Варна и в Сити Клиник – Варна;

Д-р Елена Пиперкова – специалист по медицинска онкология в СБАЛ по онкология; началник на Клиника по Нуклеарна медицина;

Д-р Здравка Валерианова – специалист по медицинска онкология в СБАЛ по онкология;

Д-р Зинаида Гаранина – специалист по медицинска онкология в СБАЛ по онкология;

Проф. Константа Тимчевазавеждащ Клиника по Медицинска онкология към МБАЛ „Надежда“ – София;

Д-р Красимир Койнов – началник Отделение по Медицинска Онкология, МБАЛ “Сердика”, София;

Д-р Манаси Николов – ръководител е на направление „Медицинска експертиза – ТЕЛК” в СБАЛ по онкология;

Д-р Мариана Вълчева – специалист по медицинска онкология в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив;

Д-р Христо  Мурджев – специалист по медицинска онкология в МБАЛ Централ Онко Хоспитал в Пловдив;

Имената на отлични специалисти онколози откриваме и в класацията на в. „24 часа“ „Лекарите, на които вярваме“.

Специалистите от МБАЛ „Света Марина“ в Плевен, сертифицирани да работят с революционната  система ХайФу за безкръвно стопяване на тумори от различни органи.

Д-р Димитър Цанков – хирург, специалист по хирургия на стомаха (хиатални хернии) и рак на стомаха;

 

Паралелно с химио- и лъчетерапия, много пациенти провеждат съпътстващо лечение с народна медицина, с хранителни добавки, билки и други.

 

Едно от най-предпочитаните средства е комбинацията джинджифил и мед или сода бикарбонат с мед.

В домашни условия 1 с.л. настърган джинджифил смесвате с 2 с.л. домашен мед.

Приемате поне 3 пъти дневно по 1 ч.л. Можете да вземате до 6 пъти по 1 ч.л. – освен преди всяко хранене, около 10 часа, около 15 часа и вечер преди лягане.

Пропорцията сода и мед 1 с.л. сода бикарбонат и 2 с.л. домашен мед. Приемате по 1 ч.л. на гладно преди всяко хранене.

Содата и джинджифилът са средства, които убиват туморните клетки, ако обаче те успеят да проникнат в тях. Заедно с меда в тях проникват джинджифилът и содата.

Д-р Симончини лечение на рак
Д-р Тулио Симончини

Елена Рьорих препоръчвала лечение на рак с помощта на сода бикарбонат, но тази терапия е разработена от  д-р Симончини, който има излекувани пациенти именно от рак на стомаха.  Д-р Симончини доказа научно, че ракът е лечим с обикновена сода бикарбонат /терапия с натриев бикарбонат (NaHCO3)/. Теорията му се основава на изследвания, според които  формирането и разпространението на туморите е резултат от наличието на гъбички в тялото, а содата ги убива.

Сода бикарбонат трябва да влезе  в контакт с тумора, за  да проникне в него и да предизвиква разпадането му. Разтвор на натриев бикарбонат се прилага директно върху тумора, ако е възможно.

В противен случай, разтворът се прилага чрез селективна артериография. Тя представлява мощно анти-гъбично оръжие, което едновремно е безболезнено, не оставя ефекти и има много ниски рискове. Възможно е да се приложи върху почти всички органи на човешкия организъм – безвредно, бързо и ефективно. Това може да стане с приемане на разтвора през устата, с клизми на ректума, впръскване във влагалището и матката, интравенозно инжектиране на белия дроб и мозъка и чрез вдишване – за горните дихателни пътища.

Гърдите, лимфните възли и подкожните тумори се лекуват с местни вливания на разтвора. Вътрешните органи могат да бъдат лекувани с натриев бикарбонат чрез разполагането на подходящи катетри в артериите (на черния дроб, панкреаса, простатата и крайниците) или в кухини (на плеврата или перитонеума).

Важно за лечението на всеки вид рак е дозата. Пълният цикъл на лечение се състои от 6 лечебни и 6 почивни дни, повтарящи се 4 пъти. За пациентите е добре да знаят, че туморните колонии започват да се унищожават между 3-я и 4-я ден, а тяхното свиване става между 4-я и 5-я ден. Странични ефекти от това лечение са появата на жажда и временното чувство на слабост.

С д-р Тулио Симончини можете да осъществите контакт на имейл:  t.simoncini@alice.it  на английски или на италиански език.

При рак на стомаха се препоръчва пиене на сурово козе мляко.

Козето мляко трябва да бъде прясно издоено и да не бъде стерилизирано, защото по време на термичната обработка, високата температура убива част от полезните вещества.

Сред алтернативните методи за лечение на рак са и някои хранителни добавки. Такава е витамин В17 комплекс.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

В основата на хранителната добавка са сушените кайсиеви ядки, които съдържат активното вещество витамин B17 (познат още и с имената си Амигдалин или Леатрил) – открит през 1952 г. от американския химик Ърнест Кребс. Той разработва метод на лечение на рак чрез прием на този витамин, който унищожаване на раковите клетки. Останалите съставки в В17 комплекс са гъбите Кладница (Oyster mushroom) и Рейши – лечебни гъби, съдържащи бета-глюкани (активни вещества, стимулиращи регенерацията на клетките – засилват тяхното възпроизводство и повишават имунитета).

Особено интересна е камфоровата гъба, която е многофункционална.

Прочиства кръвта, подкрепя функцията на бъбреците, изчиства черния дроб от токсини, нормализира функцията на храносмилателната система, подсилва апетита и подобрява общото състояние на храносмилателния тракт.

Успешно се използва за профилактика при всички видове рак.

Облекчава и подобрява  състоянието в крайните стадии на рак, при всички видове рак, на всички органи в човешкото тяло.

kamforova-gabaКамфоровата гъба се предлага като хранителна добавка на капсули.  Ежедневно се приемат по 2 капсули 2 пъти на ден, най-добре 30 минути преди хранене.

Лечение на рак на стомаха с билки – известните български лечители и билкари Петър Дънов, Петър Димков, Мирослав Робов и  други предписвали лечение на рак на стомаха с билки.

Изключително ефи­кас­но сред­с­т­во за  ле­че­ни­е­ на ра­к на стомаха е сок от билката змий­с­ко мляко. При­е­ма се 3 пъ­ти дневно. Лечението за­поч­ва с по 1 кап­ка 3 пъти през първия ден, по 2 капки 3 пъти дневно през втория ден и така на 10-я ден вземате по 10 кап­ки 3 пъти дневно.

През следващите 10 дни протича обратната схема  от 10 до 1 кап­ка.

Събирате прясна билка змийско мляко. Измивате я и я смилате с ма­шин­ка­та за ме­со. Ако разполагате със сокоизстисквачка, използвайте нея. Събраният сок  пре­цеж­дате през мар­ля. Наливате в стъклен буркан и оставяте да престои 2 дни на тъм­но място. Преливате в чист буркан и започвате лечението.

Сокът от билката змийско мляко запазва своите уникални лечебни свойства цели 4 години. Можете да го съхранявате в хладилника в буркан с винт, увит в хартия, за да бъде изолиран от светлината.

 

Друга изключително полезна рецепта при рак на стомаха е комбинация от полезните сокове на различни зеленчуци:

 

1 чаша пресен сок от червено цвекло, 1 чаша пресен сок от моркови, 1/2 чаша какао на прах,  1 чаша захар и 1 чаша домашен мед.

Всички съставки слагате  в глинено гърне. Бъркате, докато захарта и медът се разтворят.  Добавете 1 чаша разтопена домашна мас, но тя не трябва да завира и 1 чаша разтопено качествено краве масло, което също не трябва да завира, затова ги разтопете на водна баня. Както са течни, налейте ги в гърнето и го запечатайте.

Следващата процедура е била прилагана в миналото не само защото не са имали буркани с винт. Трябва да замесите топка тесто или да купите готово от магазина. С това тесто покривате гърлото на гърнето и го оставяте да престои по този начин 7 дни.

Ако нямате глинено гърне, използвайте глинен гювеч за готвене. Ако нямате такъв, използвайте стъклен буркан, но задължително го покрийте с тесто. Тестото е естествена мембрана, през която домашното лекарство диша, но в същото време не може да се замърси от  въздуха и не може да се изпари през тестото.

На 8-я ден отваряте съда. Мазнината от маста и маслото ще се е втвърдила. Трябва да я счупите.

Приемът става по следния начин – вземате  1 с. л. разтвор и малко от мазнината, които сипвате в чаша топло прясно мляко. Разбърквате и пиете на гладно 1 час преди хранене.

Лечението продължава,  докато изразходите цялото количество.

Салата от пресни листа на глухарче –  тази салата ядете от ранна пролет до късна есен, докато има листа от глухарче сред природата. Салатата се приготвя лесно. Измивате и режете или късате листата, както приготвяте салата от марули. Можете да направите лек дресинг със зехтин и лимонов сок, малко сол.

Добре е тази салата да ядете на гладно, а след около 30 до 60  минути да ядете храната за обяд или за вечеря, за да може полезните лечебни сокове от глухарчето да подействат върху вашия стомах, докато той е все още празен.

Лечение рак на стомаха с Momordica (горчив пъпеш) – в Латинска Америка и в Далечния Изток активно използват горчивия пъпеш като добавка в салати и други ястия, защото той прочиства кръвта от токсини, тежки метали, отличен антиоксидант.

В България вече могат да се купят горчиви пъпеши, но можете да ги приемате и под формата на хранителни добавки, обособени като капсули.

Бял имел против рак  на стомаха използваме под формата на отвара.

За целта 1 супена лъжица  листа от бял имел, нарязани на ситно, сипваме в 400 мл кипяща вода. Оставяте да поврат на тих огън още 10 минути и отнемаме от котлона. Когато отварата започне да изстива, прецедете. Разделете дозата на 3 равни части и я пийте в рамките на целия ден, на гладно, преди  хранене.

Лечение на рак на стомаха с дестилирана газ, позната още като медицинска газ

Този метод е въведен от Паула Кернер от Австрия.

Тя имала рак в напреднал стадий с много метастази и с помощта на дестилирана газ успяла да се  излекува.

След това помогнала на повече от  200  000 болни да оздравеят.

Според Паула Кернер пиенето на дестилирана газ активира лимфните съдове и  те бързо прочистват кръвта.

Дестилираната газ лекува рак, както и церебрална детска парализа.

Болната от рак Мария Попова съчетала гладуване и лечение с дестилирана газ. Тя  пиела  по 1 супена лъжица веднъж на ден от дестилираната газ  на гладно и впоследствие метастазите изчезнали (БЛИЦ).

В Германия слагат по 15 капки от дестилираната газ на бучка захар и после изяждат захарта. Като профилактика – 1 път седмично. Като лечение – всеки ден по 1 бучка и 15 капки.

 

Палиативни грижи и мерки

 

Според българските медицински стандарти, болните от рак имат право на 20 дни болничен престой в лечебно заведение в рамките на 6 месеца.  Този престой е записан като палиативна помощ (framar.bg).

Като палиативни грижи сe считат и онези, които се полагат за нелечимо болните пациенти. Грижите не се свеждат единствено до престой в болницата, а и лечение извън лечебното заведение като помощ от медицински сестри,  фармацевти,  социални работници, психолози и други здравни професионалисти при формулирането на план за грижа за намаляване на страданието във всички области на живота на пациента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рак на стомаха – видове лечение (билки, рецепти, хранителни добавки)

  1. Pingback: Гризете ноктите и си дъвчете косата: Опасно е за здравето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *