БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

50 съвета за трайно отслабване

Сега е моментът, в който трябва да започнем подготовката за хубавото време. То винаги ни подканя да носим леки рокли, разкриващи епилираните ни крака и зажаднялата за слънце кожа на деколтето. Проблемът идва от това, че силуетът ни невинаги отговаря на очакванията. Причините? Липса на спорт, непрестанно похапване на сладки неща, мазни и тежки храни. В резул­тат коремът се заобля, бедрата се наливат, а задните части загубват стегнатата си форма. Време е да се направи нещо! Съществуват естествени и „нежни“ методи, които правят възможно отслабване­то, без да навреждат на здравето.

1. Не вярвайте в Дядо Коледа!

Преди да предприемете отслабване, си забранете да вярвате в чудотворните рецепти. Не, не е възможно да се елиминират 5 или 10 кг без усилия, като магическа пръчка!

2. Долу диетите с йо-йо ефект!

Това правило е толкова важно, колкото и първо­то. Бъдете отговорни към здравето си и не се хвър­ляйте на първата диета, която ви предлага да от­слабнете с определен брой килограми за кратък срок. Лишенията и гла­дуването са вредни. Йо-йо ефектът се изра­зява във връщането на изгубените килограми с „бонус“ от няколко до­пълнителни. Следва пов­торно хвърляне в друга диета и ново разочаро­вание. Тази история се повтаря с години, защо­то тялото запазва спомен за всички лишения, на които сте го подложи­ли, и при възобновените възможности да навакса, след като диетата свър­ши, то го прави без коле­бание. Даже и малко да ядете, пълнеете! Единственият начин да се излезе от този поро­чен кръг, е да се изра­боти трайна система за балансирано хранене под медицински контрол.

3. Разнообразно хранене

Не е възможно да се постигне трайно отслаб­ване без възстановяване на баланса в храненето. Повечето от нас не знаят как изглежда той и имат нужда от помощта на специалистите. Анализът на вашите хра­нителни навици е от съ­ществено значение. Тряб­ва да разполагате с ясен отговор на въпроси като: От какво се състоят за­куската, обядът и вечеря­та ми? Как да се справя с големия апетит? Какво да правя, ако ме очаква богата вечеря, която не мога да избегна? Как да постъпя, ако трябва да се храня на обяд в офиса? Важни са също здраво­словното ви състояние, естеството на работата ви, ритъмът на живот. Диетологът ще изработи хранителен режим, кой­то е специфичен за вас и който ще ви позволи да отслабвате по 1-2 кило­грама на седмица, без да излагате организма си на опасности. Възможно е да започнете първата сед­мица с протеиново меню, което ще даде старта на отслабване, след кое­то ще се пристъпи към балансиране на менюто. Хранителните добавки имат своето място в тази програма.

4. Взимайте аминокиселини

Съществуват продукти, съдържащи наситени аминокиселини, които подпомагат баланса в храненето и засилват об­мяната на веществата. Те участват активно в про­цеса на трайно отслаб­ване.

Как става това?

Излишните килограми почти винаги са резултат от прекомерната консу­мация на мазни и сладки храни. Това променя об­мяната на веществата, а

калориите, които остават неизразходвани, се тру­пат под формата на тлъстини. При съвременния заседнал начин на живот? и при липса на спортни занимания килограмите започват да се трупат. Аминокиселините поз­воляват на обмяната на веществата да „изгори“ поетата храна, вместо да я складира като мазнина. Диетологът ще ви препо­ръча подходящия за вас продукт, както и начина на приемане.

5. Спортувайте

Ясно е – за да по­стигнете мечтаната фи­гура, трябва да съчета­ете хранителния режим с физическа активност. Не е необходимо тя да е свръхинтензивна. Доста­тъчно е да ходите бързо 30 минути на ден. Но ако имате спортна жилка, това няма да ви задово­ли. Идеалният ритъм на спортуване е три пъти седмично по един час най-малко. Полезно е да знаете, че тялото ви за­почва да изгаря калории след 40-ата минута.

Спортът не е първото ус­ловие за отслабване, но поддържа организма във форма и помага за из­хвърлянето на отровите и гъвкавостта на муску­лите. Освен това физи­ческата активност успо­коява духа и отстранява стреса. Не вярвайте в твърдението, че спортът уморява. Изтощително за тялото е само свръх- натоварването, до което няма да стигнете с три часа занимания на сед­мица.

Изберете спорта, който ви отговаря: плуване, гимнастика, бягане, те­нис, танци или нещо дру­го. Започнете с по-крат­ки сеанси, за да не се обезкуражите бързо. По­степенно ще започнете да изпитвате удоволствие от усилието. А и ще се издигнете в собствените си очи като постоянен и упорит човек, който може всичко!

 

продължение…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *