Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

50 съвета за правилно отслабване – 3

Сега е моментът, в който трябва да започнем подготовката за хубавото време. То винаги ни подканя да носим леки рокли, разкриващи епилираните ни крака и зажаднялата за слънце кожа на деколтето. Проблемът идва от това, че силуетът ни невинаги отговаря на очакванията. Причините? Липса на спорт, непрестанно похапване на сладки неща, мазни и тежки храни. В резул­тат коремът се заобля, бедрата се наливат, а задните части загубват стегнатата си форма. Време е да се направи нещо! Съществуват естествени и „нежни“ методи, които правят възможно отслабване­то, без да навреждат на здравето.

от 6 до 10

11.  Акция против целулита

Ужасната портокало­ва кожа се дължи на дистрофия на мастната тъкан по бедрата, ханша и корема. При храните­лен дисбаланс мастните клетки увеличават обема си и притискат околните кръвоносни и лимфни съдове. Кръвообращени­ето се забавя и това затормозява изхвърлянето на токсините от орга­низма. Кожата губи от еластичността си и става релефна.

Да започнем от храненето!

Хранете се здравословно и балансирано, пийте ли­тър и половина вода на ден и се отдавайте на ку­линарни изкушения само веднъж седмично. Иде­алната схема е 5 различ­ни плодове и зеленчуци и 3 млечни продукта на ден, 3-4 пъти седмично месо и 3 пъти седмично риба.

Тонизирайте тялото!

Укрепването на мускули­те няма да стопи целулита, но ще стегне контура на тялото. След 25-30-годишна възраст мускулна­та тъкан започва да от­слабва. Стягането й чрез упражнения може да коригира и вида на целулита, като го направи по-малко релефен.

Движете се!

Спортни­те занимания са особено ефикасни при скорошен целулит, свързан с на­пълняване, бременност, стрес или менопауза. Чрез спорта не само се отслабва, но и кожата се тонизира и прибира. Изберете колоезденето, плуването или гимнас­тиката. И не забравяйте да стягате седалищните мускули, когато изкачва­те стълбите.

Доверете се на специалистите!

Лимфодренаж, ендермология, масажи, балнеотерапия… Всички тези техники подобряват вида на кожата и я изглаждат. Процедурите по таласотерапия освобождават тъканите от отровите и са успешно средство сре­щу задържането на вода в клетките.

12. Пийте поне по 1,5 л вода на ден

Добре известно е – за да се освободят тъканите от задържаните течности и бъбреците от отрови­те, които ги блокират, трябва да се пие много вода. Поне литър и по­ловина на ден. Забравете за газираните напитки и плодовите сокове, които съдържат добавена захар. Открийте света на бил­ковите отвари и чая без захар. Внимавайте с ка­фето и кока-колата, даже когато е light, тъй като тези две напитки усилват апетита. Изберете ми­нерална вода, богата на. магнезий и калций.

13. Спете колкото може по-дълго

Подгответе добрия сън с вечеря, богата на бавни захари, но бедна на маз­нини. Прекалено тежки­те храни се задържат в стомаха цели пет часа, а това предизвиква усеща­не за тежест. Вечеряйте поне два часа преди да си легнете.

Не спортувайте късно вечер, стремете се към спокойни занимания, преди да се отправите към спалнята. Лягайте винаги в един и същи час, за да подпомогнете биологичния си ритъм. Матракът трябва да е по-скоро твърд, а стаята винаги добре проветре­на преди сън. Най-добре е температурата в нея да не надхвърля 18-19 градуса – така топлообменът между въздуха и тялото е хармоничен и телесната температура е стабилна.

Леглото е място за спа­не – не четете и не гле­дайте телевизия в него. Позволен е само сексът!

Не дръжте в спалнята си електронни уреди, тъй като те излъчват елек­тромагнитни вълни. Не забравяйте, че докато спите, вие елиминира­те не само калории, но и стрес, натрупан през деня. А кортизолът, хор­мон на стреса, води до напълняване. Колкото по-добре спите, толкова по-лесно се освобожда­вате и от калориите, и от стреса

14. „Овкусете“ диетата си

Страданията в името на красотата вече са демоде. Днес ние искаме да живеем щастливи, в хар­мония с тялото. Хранете се с вкусни продукти, това ще ви накара да се чувствате добре като в детството.

Начинът на готвене е първото условие за здра­вословно хранене. Кой е казал, че само при­готвените с мазнина яс­тия имат привлекателен вкус? Избягвайте мас­лото и олиото, изберете си начин на приготвяне без мазнина – на пара, чрез задушаване, във фурната, на грил или в пергамент. Така се запаз­ва автентичният вкус на продуктите и се улеснява храносмилането.

Затоплените мазнини са много вредни за артери­ите. Забележете, че след като веднъж сте възпри­ели по-леките начини на готвене, няма да искате да се върнете назад, за­щото мазните храни вече няма да ви харесват.

Подправките са съюзни­ци на добрия вкус и на здравето.

  • Магданозът е силен стимулант, съдържа много витамин С и се съчетава добре с всички продукти.
  • Естрагонът е идеал­на добавка към птичето месо, яйцата и рибата. Той улеснява храносми­лането и отделителната система.
  • Босилекът апетитно се съчетава с доматите, чесъна и лука. Той има антисептични свойства и облекчава спазмите.

Вкусът на салатите се подобрява с леки сосове, приготвени от 1 с. л. олио, 1 с. л. оцет, 5 с. л, вода, сол и пипер. В съ­четание с тези продукти можете да използвате горчица, малко къри, из­вара или кисело мляко.

 

продължение…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *