Чрез Имперската китайска медицина можете да се отървете от задуха, кашлицата и възпаленото гърло

В хилядолетната китайска Имперска медицина е прието е да започнете да изучавате каналите от белодробния канал. Времето на активност на този канал в организма е от 3 до 5 часа през нощта.

Така че, ако при вас се появят някакви симптоми през този период от нощта, ако редовно се събуждате през този промеждутък на денонощието, тогава трябва да се погрижите старателно за състоянието на белите си дробове.

Белодробният канал

В „Имперската медицинска книга“ (Huangdi Neijing) се казва: „Белите дробове са главният велможа (канцлер, управител)“. Тоест на този орган народните лечители придават изключително значение. В обичайната медицинска практика обаче белодробният канал се използва най-вече само за лечение на настинки и кашлица. А всъщност значението и терапевтичната ефективност за целия организъм на белодробния канал е огромна.

Горната част на канала може да помогне за изчистване на задръстванията в чернодробния канал. Средната част ще помогне да се изхвърли „влагата“ от коремната кухина. Долната част може да реши проблемите с бъбречната слабост. А ние обикновено помним само за кашлицата.

Всъщност причината за кашлицата рядко е белодробно заболяване. По-често кашлицата е свързана с други канали и органи.

Понякога причината за кашлицата може да е „Пожар в черния дроб“

Можете да се отървете от нея само като разрешите този проблем. Понякога кашлицата се причинява и от слаба бъбречна функция. Тогава този проблем трябва да се лекува чрез попълване на ци-енергията на бъбреците. Слабият далак също може да се прояви и като кашлица. В този случай е необходимо да се лекува далакът. Има и кашлица, причинена от нахлуването на Вятър и Студ отвън. С този вид кашлица трябва да се борим, като въздействаме върху канала на пикочния мехур, за да се отстранят бързо вятърът и студът от тялото. Често кашлицата става хронична, само защото истинската причина, коренът на заболяването, не е елиминиран.

                                                                                                                                            Каналът на белите дробове

Белите дробове са много крехък орган, върху тях НЕ трябва да се въздейства пряко или грубо. Ето защо в китайската медицина има такъв израз: „За да излекувате белите дробове, трябва да хармонизирате работата на всички вътрешни органи“.

„Белите дробове контролират Чи-енергията“, казва Хуан Ди Нейджинг. В тези думи се съдържа голямо значение. Тоест, попълването на Чи, регулирането на движението на Чи, елиминирането на мръсното Чи. Нашите бели дробове са отговорни за всичко това. Като регулираме дейността на белите си дробове, можем да лекуваме много заболявания.

Нека се обърнем отново към склада на хилядолетна мъдрост – „Хуан Ди Нейджинг”: „Белите дробове са отговорни за разпространението надолу. Белите дробове са източник на вода. Белите дробове се отварят в носа. Белите дробове са отговорни за състоянието на кожата и косата. Емоцията на белите дробове е тъга и скръб.

Отделянето на белодробен секрет – назална слуз (сополи)

В този пасаж от Huangdi Neijing се казва: „Емоцията на белите дробове са тъгата и скръбта“. Ако сте били в депресия от дълго време, потиснатите емоции могат да създадат блокажи в нормалното движение на Чи.

Как да се отървете от тези задръствания? Разгледайте илюстрацията с посочените на нея точки за въздействие. Точката Yu Ji (LU10) е много ефективна при борбата с недостиг на въздух и при астма. Тя трябва да се масажира с кръгови движения.

Много хора се оплакват от липса на въздух – сякаш не могат да вдишат достатъчно количество въздух. В този случай ви съветваме да масажирате точката Тай Юан (LU9). Тази точка е източникът на белодробния канал и е много ефективна. За да подхраните бъбреците си, е много добре да използвате точката Чи Зе (LU5). Това ще помогне да се намали излишното белодробно Чи в бъбреците. Много е полезно за хора, които имат липса на Чи в долната част на тялото.

Горният тип включва предимно хората, страдащи от хипертония

Точката Jing Qu (LU8) може да се използва за облекчаване на кашлица, тя е много удобна и лесна за масаж.

Точката Kung Zui (LU6) може да се използва като помощно средство при лечение на настинки и възпаление на сливиците. Освен това помага при лечение на хемороиди.

Има още една много полезна точка – Shao Shan (LU11) във външния ръб на миниатюрата. Тя помага за намаляване на болката и възпалението в гърлото. Най-добре е да убодете тази точка с триъгълна игла и да изстискате няколко капки кръв.

 Веднага ще почувствате облекчение.

Източник:  econet

Кордицепс + – мощен природен антибиотик, код 30302

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *