Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

50 съвета за правилно отслабване – 5

Сега е моментът, в който трябва да започнем подготовката за хубавото време. То винаги ни подканя да носим леки рокли, разкриващи епилираните ни крака и зажаднялата за слънце кожа на деколтето. Проблемът идва от това, че силуетът ни невинаги отговаря на очакванията. Причините? Липса на спорт, непрестанно похапване на сладки неща, мазни и тежки храни. В резул­тат коремът се заобля, бедрата се наливат, а задните части загубват стегнатата си форма. Време е да се направи нещо! Съществуват естествени и „нежни“ методи, които правят възможно отслабване­то, без да навреждат на здравето.

от 15 до 22

23. Правилно разпреде­ление на храната през деня

Най-важното прави­ло при диета е: никакво гризкане на сладки неща между храненията! За­кусвайте, обядвайте и вечеряйте в едни и същи часове всеки ден. Никога не прескачайте хранене, защото всяко лишение води до трупане на ре­зерви под формата на мазнини при следващото приемане на храна. Освен това, прескочим ли някое хранене, лесно се нахвър­ляме на висококалорични продукти като колбаси, сладкиши, солети, ядки. Хранете се на спокойствие, без да бързате. Използвай­те този момент, за да се освободите от служебния стрес.

Най-важното хранене за деня е закуската. Още от сутринта организмът ви трябва да разполага с достатъчно енергия, за да се справи със задачите си. Хляб с масло, гореща напитка (по-добре чай, отколкото кафе) и чаша натурален портокалов сок – ето как можете да си осигурите бодрост и да не почувствате глад час по- късно.

Вечерта е подходяща за лека храна, тъй като през нощта организмът изразходва малко енергия, тоест  изгаря малко мазнини.

24. Внимавайте с диуpeтиците!

Това са медикаменти, ко­ито стимулират отдели­телната система. Честото уриниране води до засилена загуба на вода, кое­то кара наивните хора да смятат, че така отслабват. Това е напълно невярно. Диуретиците не прогон­ват и грам мазнина от тялото.

25. Лимфен дренаж

Този специален масаж се използва като допълне­ние към антицелулитните програми в институтите ПО разкрасяване, както и като постоперационна процедура след естетиче­ска хирургия.

Методът е създаден през 1933 г. от австрийския ле­кар Водер, чиято идея е била засилване на обра- щението на лимфата в ор­ганизма с цел укрепване на имунната система.

26. Чай за отводня­ване

Освен билките, които мо­гат да се взимат като хра­нителна добавка под фор­мата на капсули, силен диуретичен ефект имат чаят мате и зеленият чай. Тяхното предимство е, че са много по-евтини от до­бавките и няма риск от грешка в избора.

27. Специално отношение към ясена

Кората на това дърво има силно диуретично дейст­вие, дължащо се на съдър­жащите се в нея манитол и минерални вещества. Тя се използва за засилване на цялостната отделител­на система на организма, в което се състои прино­сът й към отслабването. Освен това ясенът има и прочистващо действие.

28. Ултразвук за тялото

Съществуват методи за използване на ултразву­ка за външно третиране на целулита чрез ускоря­ване на липолизата (раз­граждането на мастните клетки). Необходими са 8 до 10 сеанса, всеки от които трае 30 минути. Ре­зултатът е заглаждане на „портокаловата“ кожа и изтъняване на мастните тъкани.

Ефектът от ултразвуко­вата честота се дължи на подобряването на микрокръвообращението и резорбцията на микрооттоците, които създават неприятния релеф по ко­жата.

29. Целу М6 – съюзник в отслабването

Този апарат, който се из­ползва в специализирани­те институти по красота, доби международна из­вестност с техниката си ендермология, състояща се във вълнообразен ма­саж, освобождаващ маз­нините. Това движение не може да се постигне ръч­но. Апаратът е снабден с два механични валяка, свързани със система за аспирация. Ефикасност­та му срещу целулита го прави наш съюзник в процеса на отслабване.

30. Изчислете индекса на телесната си маса

Използвайте известната формула, за да получите вашия показател, който може да ви ориентира за теглото, към което тряб­ва да се стремите. Да припомним уравнението: разделете вашето тегло в килограми на височината ви в метри, повдигната на квадрат.

Например, ако сте ви­сока 1,65 м и тежите 62 кг, вашият индекс на те­лесна маса е 62:1,65=22,7.

  • Ако индексът ви е около 19, вие сте малко слаба.
  • Ако е около 20, намира­те се в идеалния случай.
  • Ако приближава 22, имате някои излишни заоблености.
  • Ако е около 25, със сигур­ност сте доста закръгле­на.
  • Ако е над 25, имате свръхтегло.
  • Ако е над 30, страдате от затлъстяване.

 

продължение…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *