Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 съвета за забързване на метаболизма след 50

Има някои лесни начини за забързване на метаболизма, които всеки, койото се грижи за здравето си, трябва да знае

ябълки за забързване на метаблизма
Ябълките са чудесна храна за забързване на метаболизма

Повечето хора са наясно, че бързият метаболизъм е нещо хубаво. Той често се приравнява с добро здраве и форма. Но какво всъщност е метаболизмът?

„Метаболизмът е процесът, при който тялото разгражда хранта и я превръща в енергия. Чрез разбирането на метаболизма, е възможно да придобием представа за това как телата ни използват храната, която ядем и колко енергия ни е необходима, за да останем здрави”, обяснява д-р Габриела Родригес Руис, бариатричен херург във VIDA Wellness and Beauty.

“С напредване на възрастта метаболизмът се забавя и телата стават по-неефективни в изгарянето на калории”, допълва още докторката. Добрата новина е, че може да направите нещо по въпроса, дори и след 50 годишна възраст.

 

4 съвета за забързване на метаболизма след 50:

 

  1. Обърнете внимание на храненето

„Храненето е изключително важно за метаболизма. Обърнете внимание на храната, която консумирате, яжте бавно, следете сигналите за глад и ситост и не се разсейвайте, докато ядете”, съветва Родригес Руис.

Препоръчително е да се ядат храни, богати на протеини, както и плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и фибри. Богатите на хранителни вещества продукти захранват тялото за по-дълго. Също така е важно да ядете по-малки порции, но по-често, за да избегнете спад в метаболизма. Колкото повече време минава между храненията, толкова повече метаболизмът се забава и толкова по-гладни се чувствате.

И не забравяйте да пиете много вода! Когато пием, тялото ни преминава през състояние, наречено термогенеза, за да загрее водата до телесна температура. В този процес се изгарят калории и се засилва метаболизма.

д-р Габриела Родригес Руис, бариатричен херург във VIDA Wellness and Beauty за забързване на метаболизма
д-р Габриела Родригес Руис, бариатричен херург във VIDA Wellness and Beauty

 

  1. Поддържайте здравословно тегло

Поддържането на здравословно тегло е част от поддържането на бърз метаболизъм и върви ръка за ръка с храненето. „Това, разбра се, помага за намаляване на риска от здравословни проблеми, свързани със затлъстяването, като диабет и сърдечно-съдови проблеми”, обяснява Родригес Руис.

Трябва да се балансира между много фактори, което усложнява нещата. Не всеки може да си измисли диета, която да контролира теглото, да забързва метаболизма и да осигурява достатъчно хранителни вещества, от които тялото има нужда.

Добра идея е да говорите с професионалист, който да ви изготви режим на хранене. „Консултацията с диетолог може да помогне да определите най-добрия начин за сваляне на килограми, без да се налага да следвате прекалено ограниичена диета”, казва доктор Родригес Руис.

 

  1. Намерете физическа активност, която ви е приятна

Спортуването е полезно поради множество причини. То помага да спите по-добре, подобрява цялостното здраве, намалява риска от сериозни заболявания и укрепа паметта. Но то също така дава на метаблизма ви тласък, от който се нуждае, след 50 годишна възраст.

„Нещо толкова просто като ежедневна разходка из квартала или изкачване по стълбите може да помогне за забързване на метаболизма и подобряване на цялостното ви здраве”, подчертава Родригес Руис.

Затова е важно да намерите физическа активност, която ви харесва, защото тогава ще се движите с желание и няма го възприемате като задължение. Добра идея е да пробвате плуване, каране на колело, дълги разходки в парка и всичко, което ви се струва интересно и не прекалено натоварващо.

 

  1. Намалете стреса

Един от многото начини, по които стресът е лош за нас, е, че има отрицателен ефект върху метаболизма.

„Когато сме подложени на стрес за продължителни периоди от време, телата ни произвеждат по-високи нива на кортизол, основният хормон на стреса. Доказано е, че това забавя скоростта на метаболизма и затруднява изгарянето на калории и поддържането здравословно тегло.“

Понижаването на стреса също така ще доведе до подобряване на настроението и повишаване на нивата н енергия, а и двете са важни за воденето на активен начин на живот с напредване на възрастта.

 

Защо е важно да поддържате бърз метаболизъм на тези години?

 

Ключът към забързване на метаболизма след 50 е да разберете как работи той и да направите промени в начина си на живот, които ще ви помогнат да го засилите. Хранителните навици, физическата активност, контролът на стреса и добрият сънят могат да допринесат за тази цел.

Последователността и правилният подход ще доведат до подобрен начин на живот с по-високи нива на енергия, както и подобрено цялостно здравословно състояние, намаляване на шанса от затлъстяване и сериозни заболявания. Никога не сте твърде стари, за да започнете да се грижите по-добре за себе си. Създаването на по-добри навици с напредване на възрастта ще се изплати в бъдеще.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://gethealthyu.com; https://www.vidawellnessandbeauty.com; https://pixabay.com/

Формула за бърз метаболизъм (Diet T-Activ) – ускорява метаболизма, улеснява отслабването

за бърз метаболизъм

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *