Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети и билки за лечение на разширени вени

Близо 50% от възрастните жени страдат от разширени вени

разширени вени
С помощта на тези съвети и билки ще облекчите състоянието си значително

Освен че изглеждат зле, варикозните вени могат да доведат и до дискомфорт и болка. Ако те пулсират през нощта и пречат на съня ви, изпитвате болки или просто искате краката ви да изглеждат по-добре, тази статия е точно за вас! Тук ще намерите лесни съвети и билки, които могат да помогнат значително в борбата с този проблем.

 

Разширени вени – какво представляват и защо болят?

 

Варикозните вени, наречени още разширени, възникват поради венозна недостатъчност и лошо кръвообращение. Когато притока на кръв обратно към сърцето не добър, течността се задържа в определени области от вените. Това може да причини възпаление, подуване, отичане и разширяване на съдовете.

Засегнатите кръвоносни съдове стават тъмносили или лилави и се подуват. Те могат да причинят крампи, усещане за тежест в кракта и дори силна болка. Някои хора изпитват също и сърбеж.

Един важен фактор за появата на заболяването е генетичната предразположеост. Ако в семейството си имате хора, които страдат от този проблем, вероятно и вие ще се сблъскате с него в даден момент от живота си. Изложени сте на особено голям риск, ако майка ви или баба ви са засегнати от състоянието.

 

Съвети за облекчаване на болката при разширени вени:

 

  1. Правете леки упражнения

Ако в семейството имате човек с варикозни вени, е препоръчително да правите леки упражнения всеки ден. Добри варианти са йога, плуване или колоездене. Редовното ходене също може да помогне. Не правете тежки физически упражнения, тъй като могат да влошат състоянието.

 

  1. Носете удобни обувки

Може да се харесвате с токчета, но те са изключително вредни, ако имате разширени вени.

Ако обувките стягат, това затруднява връщането на кръвта към сърцето. Това важи и за тесните чорапи и панталони, тъй като те също оказват натиск върху кръвоносните съдове.

Носенето на удобни обувки е задължително, ако ви се налага да стоите изправени през голяма част от деня.

 

  1. Повдигнете краката си

След като се приберете у дома, използвайте възможността да сложите краката си нависоко. Повдигането на краката може да боли и да ви създаде дискомфорт в началото, но е полезно за облекчаване на състоянието.

Може да си качите краката на масата или когато сте в леглото да поставите възглавници под тях. Това ще помогне на кръвта да се върне към сърцето и отоците да спаднат.

 

  1. Сменяйте позата, в която седите

Работата в офис е свързана с прекарване на часове в седнало положение. Това също е сред главните причини за появата на разширени вени. Кръстосването на краката е изключително вредно. Ако работите на бюро, е добра идея да ставате и да се разтъпквате по-често, както и да променяте позата, в която седите.

 

  1. Масажирайте краката си

Може да си правите масаж сами у дома. Единствено трябва да внимавате да не натискате прекалено много.

Масажът е прост:

Леко разтъркайте засегната област и изпъкналите вени. Правете го всеки ден за около 15 минути. За да постигнете още по-добри резултати може да използвате етерични масла като мащерка, розмарин или лавандула. Всички те имат свойството да стимулират кръвообращението.

 

  1. Поддържайте балансирана диета

Умерената консумация на мазнини, въглехидрати и захари е жизненоважна. Също така е добре да избягвате пиенето на твърде много алкохол или кафе. Изключително важно е и да не забравяйте да пиете по 2 литра вода на ден.

Храната ви трябва да съдържа много фибри, антиоксиданти и калий. Яденето на сурови плодове и зеленчуци е чудесен начин да облекчите симптомите на състоянието и да подобрите външния вид на краката си.

 

Домашни и билкови средства за разширени вени:

 

Невен – Невенът подобрява тонуса на вените и ги укрепва. Освен това той има противовъзпалителен ефект, намалява отоците и възстановява увредената тъкан.
Масажирайте краката си с крем от невен преди лягане, за да облекчите болката.

Хамамелис – Това растение има способността да стяга кръвоносните съдове и облекчава чувството за тежест в краката. Етерично масло от хамамелис може да намерите навсякъде.
Нанасяйте маслото с нежни масажни движения всяка вечер.

Боровинки – Те са чудесни за всеки проблем с кръвообращението. Вкусният горски плод има невероятни съдоразширяващи свойства и укрепваа стените на вените, а също така осигурява и важни витамини и бифлавоноиди на организма.

Не се колебайте да изяждате по една шепа всяка сутрин като десерт.

Кипарис – Кипарисът е добър за почти всяко състояние, включващо кръвоносната система и възпаление на вените

Може да използвате листа от кипарис за приготвяне на чай, който да пиете или да нанасяте с памучен тампон върху засегнатите места по краката.

Източници: https://steptohealth.com; https://www.familyhealthdiary

венотон
ВЕНОТОН – при разширени вени и хемороиди

крем за разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *