БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Обезмаслените продукти водят до…затлъстяване!

Оказва се, че хранителни продукти, предназначени за подобряване на здравето, в крайна сметка не са чак тол­кова полезни. Може би защото учените отначало изобретяват продукти, които са способни да удължат живота, а след това започват да ни уверяват и предупреждават, че не бива да прекаляваме с тях. Така напри­мер специалисти от Руската асоциация на диетолозите на поредната си конференция стигнали до доста неочакван извод: обезмаслените мля­ко, извара, сирене и йогурт, смятани за полезни, могат да доведат човека до инфаркт, захарен диабет и неконтроли­рано трупане на килограми.

Никой не може да отрече факта, че употребата на много мазнини наистина е вредна. Но хранейки се само с обез­маслени продукти, можете да подкопаете здравето си още по-бързо, обясняват диетоло­зите. Редица биохимични про­цеси в организма се нуждаят от мазнини. Без тях започва да страда хормоналната система. Преди всичко надбъбречните жлези понижават изработ­ката на хормони, които се противопоставят на стреса.

Поради тази причина човекът не може да се справи с външ­ните дразнещи фактори, става мрачен и може за дълго време да изпадне в депресия. Орга­низмът на свой ред започва да търси компенсация по друг начин: „иска“ тестено и сладко, защото за него това е най- лесната възможност да получи хормоните на удоволствието и да се справи с потиснатото настроение. А една молекула лесноусвоими въглехидрати (многолистно тесто, бял хляб, сладкиши, в т.ч. и печени) образува в организма две молекули мазнина – обясняват диетолозите. Като уточняват, че това е причината за „не­обяснимото“ напълняване. Според специалистите вторият проблем на обезмаслените продукти е, че те са лишени от нормалния привичен вкус. И за да можем да ги консуми­раме, ние ги „подобряваме“ с хранителни добавки и с големи количества захар.

АПРОПО!

Специалистите обясняват защо при тях идват пациенти изненадани от това, че са им открили повишено ниво на инсулина. Впоследствие се оказва, че задстомашната жлеза „е тормозена“ с диетични млека, приемани на закуска, обяд и вечеря. Ако човек си даде сметка за тези особености, сам ще стигне до извода, че каймакът е по-безопасен от фанатичното консумиране на обезмаслена извара например.

 

Как се усвояват храните с ниско съдържание на мазнини? Истината за ниското съдържание на мазнините в храните:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *