Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фаст фууд и диета… Възможно е!

Ако обичате да ядете на крак в заведенията за бързо хранене въпреки мнението, че там храната е нездравословна, и въпреки това търсите лесен начин за отслабване, то диетата с фаст фууд (Fast Food Diet) може да се окаже тъкмо за вас.

Тази диета може и да звучи като поредната нелепа идея за отслабване, но нейният автор кардиологът д-р Стефън Синатра е на съвсем различно мнение. Според него, ако човек внимателно подбира храните във веригите за бързо хранене и спортува редовно, то може да отслабне без проблеми.

Диетата с фаст фууд е 6-седмична и започва с „разходка“ из менютата на заведенията за бързо хранене – за да онагледи кои храни са най-здравословни измежду богатия асортимент. Тя представлява лесен вариант, който има за цел да облекчи твърде заетите хора и любителите на фаст фууд, които същевременно са загрижени за своето здраве.

По принцип д-р Синатра препоръчва на всички свои пациенти (и на останалите 6 милиарда жители на планетата) да се хранят здравословно и тяхното меню да се състои предимно от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти и крехки меса. Въпреки това той осъзнава, че за много хора тези препоръки са напълно нереалистични.

„Хората обичат фаст фууд, защото е вкусна, на относително ниска цена и, независимо какво препоръчват експертите, хората ще продължат да я ядат”, твърди той. „Защо тогава да не им помогнем да се хранят по-здравословно. Все пак това винаги е стъпка в правилната посока”.

Какво може да се яде
Отслабващите могат спокойно да се наслаждават на храни като сандвичи с печено пиле, чили, печени картофи, плодови парфета и дори малки бургери. Но дори не си помисляйте за секунда, че пържените картофки и висококалорични подсладени безалкохолни са препоръчителна част от тази диета за отслабване. В действителност, ако човек спазва прецизно хранителния режим с фаст фууд, той наистина би приел минимално количество нездравословни транс мазнини, защото пържените храни са забранени.

Диетата предоставя на вниманието на своите последователи много разумни предложения за заместване на техните любими фаст фууд храни с по-здравословни, заедно със съвети за намаляване на мазнините и калориите в дневното си меню.

Например те се насърчават да овкусяват своята храна с по-нискокалорични сосове – защото така ще си спестят по 100-150 калории на хранене. Препоръчва се също количеството им да се намали. Забравете за майонезата и „специалните“ сосове в сандвича.

Как работи диетата
Диетата с фаст фууд е лесна за спазване и препоръчва дневен прием на храни и напитки до 1500 калории плюс ходене пеш – поне 2 километра на ден. Тези мерки ще доведат до загубата на половин килограм тегло за седмица, твърди д-р Синатра.

По този начин, следвайки диетата с фаст фууд за 1 година, може да се отслабне с близо 25 кг!
И в никакъв случай няма да гладувате, твърди д-р Синатра. Разумният подбор на храни във веригите за бързо хранене дава възможност, въпреки ограничения прием на калории, да се насладите и на любимия си десерт.

Какво смятат експертите
Никога не трябва да се зачеркват изцяло фаст фууд храните от менюто на отслабващите, тъй като ако човек правилно избира храната, която консумира, и внимава с порциите, може да се възползва от удобствата на ресторантите за бързо хранене дори и в режим на отслабване.
Чудесен пример за това е диетата с фаст фууд, която е разумно решение за много хора без свободно време. Тя включва и препоръки за редовна физическа активност, която е важна част от цялостния режим за отслабване, единодушни са експертите.

Въпреки това името на диетата може би звучи подвеждащо. Тази диета за отслабване не включва всички фаст фууд храни, а много хора биха се подвели, че могат да продължат да консумират безразборно цялата гама от храни в ресторантите за бързо хранене.
Истината е, че е изключително трудно да се храним по утвърдените препоръки на Световната здравна организация и едновременно с това да консумирате единствено фаст фууд храни. Ето защо повечето диетолози препоръчват да използвате диетата с фаст фууд само като основа и към нея да прибавите плодове, зеленчуци, салати и пълнозърнести храни, които ще ви доставят необходимите за деня хранителни вещества, витамини и минерали.

Когато приготвяте храната си у дома, знаете колко и какво точно сте сложили в нея. Не така обаче стоят нещата при храненето навън, където трябва да се доверите единствено на обявеното съдържание на храните (ако изобщо има такова). Този факт създава трудности при избора на ястие, тъй като отслабващите не могат да се ориентират доколко тази или онази храна е подходящата.
И не забравяйте: тайната на отслабването се крие най-вече в постоянството, а не толкова в типа на диетата.

 
Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *