Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли йога при фибромиалгия?

Страдам от фибромиалгия и който е имал това заболяване, знае какво може да му причини болката. Въпросът ми към вашите специалисти е дали има ефективни алтернатив­ни методи за облекчаване на тази хронична болка? Повече не мога да се тъпча с обез­боляващи.

Петьр Митев – София

Акупунктурата е един от алтернатив­ните методи, които дават добри резултати за облекчаването на хронична болка. Изслед­вания установяват, че действа положително на състояния като фибромиалгия, остеоар­трит, наранявания на гърба, както и спортни травми. Смята се, че иглотерапията действа успокояващо върху бол­ката или просто блоки­ра сигналите за болка, идващи от нервите.

Има доказателства, че редовната физическа активност има значими ползи за различни болез­нени състояния. Физиче­ската активност пома­за освен за облекчаване на хроничните болки, но и за повишаване на енергичността и настрое­нието. Трябва да се има предвид, че при наличие­то на здравословен про­блем, свързан с хронична болка, се препоръчва консултация с лекар Преди започването на редовни тренировки. Хиропраксис-манипулацията също е ефективен метод за облекчаване на хроничната болка. Методът включва мани­пулации по гръбначния стълб и ставите които помагат за успокояване на ни­ска болка в гърба.

Правени са изследва­ния, които доказват, че определени хранител­ни добавки и витамини действат благопри­ятно на някои видове болка. Рибеното масло например често се използва за намаляване на болката, свързана с подуване. Капсаицинът, получен от люти чушки, е полезен за успокояване на болки, породени от артрит, диабет и други състояния. Глюкозаминът по­мага за облекчаване на умерена до силна болка от остеоартрит в ко­ляното.

Прилагането на тех­ники за намаляване на стреса също помага в управлението на хро­ничната болка. Ето и няколко предложения:

    • Йога облекчава състояния като фибромиалгия, болки във врата, болки в гърба и при артрит.
    • Релаксираща терапия, която всъщност е ка­тегория техники, които действат успокояващо и по­магат за освобождаване на напрежението – процес, който може да намали болката. Някои подходи обучават хората как да се съсредоточат върху дишането си. Изследвания сочат, че релакс те­рапията може да помогне при фибромиалгия, главоболие, остеоартрит.
    • Хипнозата също облекчава болките в гърба и травми от прекомерно натовар­ване.
    • Управляеми образи – методът помага при главоболие, остеоартрит, фибромиалгия.
    • Как действа? Техниката показва начини за насочване на мислите чрез фокуси­ране върху конкретни изображения.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *