Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 начина да се храните здравословно

Започнете вашето „здравословно хранене“ с 10 лесни за следване стратегии!

Яжте миди
Бихте си помислили, че солената им сладост е причината,поради която ние избираме мидите, както и другите морски хранителни продукти, които са с ниско в хранителната верига, като стридите. Е, има и още. Мидите са пълни с витамин В12, също така и с високо съдържание на желязо, белтъчини, дори витамин C.

Поглезете се с качествено месо в неделя
Месото от тревопасни може да струва повече за портфейла ви, от обичайните хранени с зърнени храни, но допълнителните пари дадени за хранително месо си заслужават, тъй като то е с ниско съдържание на мазнини, и – благодарение на диетата на пасящите животни -с по-високо съдържание на омега-3 мастни киселини и други мастни киселини, които всъщност могат да намалят холестерола. Земеделските пазари и някои супермаркети продават говеждо месо от животни хранени само с трева. Може да се намери и козе, агнешко и дори от бизон.

Опитайте понеделник без месо
Може да сте чували този лозунг, който е започнал като начин да се помогне на военните усилия по време на Първата световна война. Сега има такова движение (meatlessmonday.com) с първокласен списък на последователи, от Майкъл Полън до Марио Батали. Защо да пробвате? Да постите само в един ден от седмицата може да намали риска от рак и други важни за здравето проблеми.

Яжте зърнени храни
Когато ядете зърнени храни, организмът получава витамини, необходими за въглехидратния обмен, но едновременно с това получава и целулоза, която предпазва от запек и води до оздравяване на червата. Затова избягвайте рафинираните продукти.

Вземайте правилните яйца
Яйцата на свободно гледани кокошки ни радват с техния богат аромат, наситено жълтия жълтък и снежно белия белтък. Те са доста по-добри за нас от стандартните яйца в супермаркетите – по-свежи, с по-високо съдържание на омега-3 мастни киселини и витамини А и Е, както и с по-ниско съдържание на холестерол и мазнини.  Яйцата от такива кокошки може да намерите директно от производителите или да търсите в маркировката пред BG номера цифрата 1.

Сгответе си боб
Бобовите храни са най-популярните растителни източници на белтъчини. Освен това те съдържат известно количество сложни въглехидрати (нишесте). Също така имат богат съдържание на протеини, фибри и витамини.

Правете си сами бульон
Консервирания или опакования бульон е удобен за овкусяване, но той може да има много натрий. Правенето на домашен бульон е лесно, не е нужно да добавяте сол и можете да го запазите във фризера.

Поръсвайте семена във всичко
Представете си всички хранителни вещества нужни на едно растение за да се възпроизвежда, събрани в малка опаковка. Семената са добри и за хората – богати на линолова киселина (незаменима мастна киселина, която тялото не може да произвежда) и фибри. Някои видове дори имат и много калций.

Насладете се на вашата радост
Ако смятате, че единствената полза на кафето е разсънването сутрин, то ние ви даваме и друга причина да му се радвате: Ново изследване показва, че то може да бъде доста добро за вас –  предпазва от диабет, увеличава нивата на HDL (добрия холестерол), намалява възпаленията и риска от някои ракови заболявания и дори ви дава повече енергия, когато тренирате.

Носете си обяд от вкъщи
Ако отделяте няколко минути на ден за да подготвите обяда си вместо да посягате към пакетираните храни и бързите закуски, ще приемате по-малко калории, ще правите здравословен избор на храни и ще харчите по-малко пари.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *