ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Физическите упражнения могат да подобрят състоянието при рак

Препоръките за тези, които са прекарали рак, не се различават от пре­поръките за тези, кои­то искат да подобрят здравето си: упражнения, балансирано хранене, под­държане на здравословно тегло, оставете цигари­те ограничете алкохола. Тези прости мерки могат да подобрят качество­то на вашия живот, да изгладят прехода и да ускорят вашето пълно оздравяване. Не мислете, че за вас има някакви категорични забрани за вас през този период.

ВИЕ МОЖЕТЕ:

  • Редовно да изпълня­вате физически упраж­нения. Те повишават чув­ството за благополучие след лечението, а могат да ускорят оздравяването ви, да повлияят на имунна­та система, да намалят симптомите на депресия, да понижат тревогата и умората, да подобрят съня и настроението и, в крайна сметка, да пови­шат самочувствието ви.Наблегнете на ходенето, бъдете по-подвижни. Ако лекарят разреши, бавно увеличавайте натоварва­нето. Няма да усетите как резултатите сами ше дойдат. Всъщност най-до­бре е сами да регулирате своята натовареност. Правете каквото ви е по силите и не се.ядосвайте, че умората или странич­ните ефекти ще ви пре­чат. Изпълняването на упражнения е важно за на­маляване риска от рецидив и от смърт. Съществуват много доказателства за предимството на физиче­ските упражнения за сър­цето и белите дробове, както и за другите органи и системи при хората, прекарали рак.
  • Придържайте се към балансирана диета. Включете в менюто си много плодове и зеленчуци, а също и пълнозърнести продукти. Особено по­лезни за вас са рибата, постното месо, яйцата, орехите, семките и бо­бовите продукти. Това гарантира поемането на много витамини и храни­телни вещества, те са крайно необходими, за да ви направят по-силни. Между другото, внима­вайте с добавянето на витамини и минерали като хранителни добавки към храната си, има мнение, че това понякога вреди, затова се посъветвайте първо с доктора.
  • Поддържайте здра­вословно тегло. В хода на лечението може да изгубите килограми, може и да добавите. Затова споделете с лекаря инфор­мация за вашето тегло, за да можете съвместно да решите как да повлияете на прилошаването, болки­те и другите странични ефекти, възникнали в хода на лечението.
  • Оставете цигари­те. Доказано е, че това ще намали риска от рецидив и развитие на повторно заболяване.В крайна смет­ка, правете това, което е във възможностите ви на този етап.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Физическите упражнения могат да подобрят състоянието при рак

  1. Pingback: Ревматоидния артит – симптомите и как да се предпазиш | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *