ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои мазнини да избягваме, когато сме на диета?

Често, когато сме на диета, прибягваме до консумиране само на салати, в които изсипваме олио или зехтин, без да си даваме сметка колко калории и излишни мазнини добавяме към това иначе диетично ястие.
Когато готвим, домакините задължително слагат олио в гозбата, тъй като тя няма да стане вкусна. То този начин неусетно ние приемаме в пъти повече мазнини, отколкото нашия организъм има нужда, което освен до затлъстяване, води и до редица други заболявания. Причината за това не са свинското месо или студено пресованите масла, които все пак трябва да се ограничат, когато отслабваме, а хидрираните растителни мазнини, съдържащи транс-мастни киселини. Това са преработеното растително олио, маргаринът и всички храни, получени чрез топлинната им преработка. В този случай трябва напълно да забравите пърженето в растителна мазнина, чипсове и картофки и т.н. Разбира се мазнините като такива са абсолютно необходими, освен това те са източник на енергия, особено ако следваме нисковъглехидратния начин на хранене. Мазнини се съдържат във всички продукти, които консумираме, включително в плодовете и зеленчуците. Най-полезните мазнини са полинаситените с омега-3 и омега-6 мастни киселини. Пример за първите са риби и масло от тях (сьомга, скумрия), ленено семе, орехи и др., а за вторите – майчината кърма, крехкото месо, сусамът, суровите ядки и семена, зеленолистни зеленчуци.

За www.Lekuva.net, материалът подготви Надя Кехайова

Тя е дамата, която успя да стопи 55 кг. по най-здравословния начин?

Надя Кехайова сега
Надя Кехайова сега
Надя Кехайова преди
Надя Кехайова преди

Връзка с Надежда Кехайова може да се направи на телефон – 0888 902 698, както и на yogakursove@abv.bg.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *