ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

„Супер храните” изразходват повече калории, отколкото набавят

Балансираната диета е от изключително значение за храненето на съвременния човек, още повече за тези, които искат да отслабват. Задължително в менюто ни трябва да има т. нар. супер храни. Те са изпълнени с живот и богати на нутриенти храни и набавят всичко необходимо на организма като витамини, минерали, микроелементи и ензимни системи.

Някои от супер храните са бадеми, орехи, авокадо, броколи, аспержи, спанак, целина, чесън, гъби, горски плодове, грейпфрут, диня, праскови, портокали, кайсии, яйца, сьомга, пилешко месо, царевица, киноа, соя и др.

Когато ядем супер храни, ние изразходваме повече калории, отколкото приемаме чрез тях. По този начин получаваме и част от необходимия ни дефицит, за да намалим теглото си. Разбира се това не означава, че трябва да ги ядем в неограничено количество, но консумирайки ги по-често не само ще получим най-ценните вещества за организма, но кожата и косата ни ще придобият по-добър вид.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *