Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да преодолея дискомфорта в стомаха?

  • Пролетта провокира в най-чувствителните органи в човешкото тяло

Здравейте, какво бихте ми препоръчали при про­блеми със стомаха? Вся­ка година с настъпването на пролетта неприятните симптоми зачестяват и се усилват, въпреки че спаз­вам диета и не прекалявам с храната. Този дискомфорт, който изпитвам повече от десетина дни, направо ме изнервя и не знам как да се спася от това неприятно усещане.

Верка Станчева –Добрич

Болестите си имат свой график. Пролетта дразни! стомаха. Една от причините е промяна­та на стила на хранене. Менюто включва повече салати, пресни плодове и зеленчуци. А ранните зеленчуци натрупват и повече нитрати, които определено дразнят сто­машната лигавица.

В този период е важен хранителният режим,; крито може да спести много от неприятните усещания. Още от сутринта трябва да под­берем храни, които не товарят храносмилането – различни плодове или прясно изцедени соко­ве, чай, мед, евентуално мюсли. Това меню пречи на естествения процес на самоочистване на орга­низма, който започва от зазоряване и продължава до обяд. Ако стомахът ви реагира на целулоза и получавате болки дори и от краставици, е добре по-често да пиете сок от моркови. Червеното цвекло, което още се намира на пазара, също трябва да е с особен приоритет на вашата трапеза. То, както и зелето, съдържа витамин U (”улкус“ – язва), има успокояващ ефект и оказва оздрави­телно въздействие върху лигавицата на стомаха.

През пролетта за­честяват болките под лъжичката, в епигастриума. Появяват се кисели­ни, стомахът се подува, човекът има усещане за тежест. Понякога избро­ените симптоми липсват. Единствено кръвоизливът показва, че лигавицата е увредена. По-често причината е язва на дванадесетопръстника, а не на стомаха. Заедно с това се появява диария, изпражненията стават тъмни като асфалт и лъскави. Артериалното налягане рухва, пулсът се ускорява, лабораторното изследване на кръвта показва много;ниски стой­ности на хемоглобина ц желязото.

И при най-малко съмнение за стомашен кръвоизлив трябва незабавно да се потърси лекарска помощ, защото това със­тояние е опасно и застрашава живота.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *