ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се преборим със затлъстяването на детето си?

Доста голям процент от рекламите по медиите в цял свят са за различни видове храни и то най-вече висококалорични и  доста от тях нездравословни.
Като започнете от шоколади, сладоледи, бонбони и стигнете до баници, чипс, пуканки, зрънчо и др. Все храни, които децата чакат с нетърпение да им дадете, след като се върнете в къщи. Постоянният прием обаче на този вид храни води до доста проблеми и особено с теглото. Все повече деца и млади момичета и момчета страдат от затлъстяване именно заради неправилното си хранене. Как да преодолеем това?
Като начало създайте навици у детето си да се храни по 5 пъти на ден. Приготвяйте му високовъглехидратна закуска, включваща плодове, мед, овесени ядки и др. Не изисквайте от него да изяжда всичкото количество храна, което сте му дали. Научете го на самоконтрол. Стимулирайте у него да се движи повече, вместо да стои пред компютъра или телевизора. Разбира се всичко това се постига с личен пример.
Ако детето ви е пълно, не му се карайте и не му дърпайте храната от ръцете, а разговаряйте с него, обръщайте му повече внимание върху начина му на хранене и живот, за да може то да не се чувства виновно при всяко парче шоколад, което изяжда тайно от вас. В противен случай рискувате да го накарате да се тъпче всеки път, когато се обърнете с гръб към него.

За www.Lekuva.net, материалът подготви Надя Кехайова

Тя е дамата, която успя да стопи 55 кг. по най-здравословния начин?

Надя Кехайова сега
Надя Кехайова сега
Надя Кехайова преди
Надя Кехайова преди

Връзка с Надежда Кехайова може да се направи на телефон – 0888 902 698, както и на yogakursove@abv.bg.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *