Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 причини, за да пълнеем!

Случвало ли ви се е да се запитате защо пълнеете. Не ядете много, почти нищо, храните се един път на ден или най-много два пъти, чувствате се прекалено изморени и изтощени и усещате с всеки изминал ден как трупате все повече и повече килограми. Има няколко основни причини за това.

На първо място, това е забавеният метаболизъм, който не се подхранва редовно. Т.е. храненето по 1-2 пъти на ден съвсем не е диетично.

На второ място това са генетични и психологически фактори, фактори на обкръжаващата среда, които всички те могат да играят роля при затлъстяването, което настъпва при хора, чийто калориен прием значително надвишава необходимата им за организма енергия.

Има тенденции затлъстяването да се превръща във фамилна „черта“, но тъй като членовете на семейството споделят еднакви хранителни навици и начин на живот, повече отколкото генетичен код, то определянето на генетиката за единствена причина на свръхтеглото може да се оспорва.

Факторите на обкръжаващата среда включват такива като начина на живот, навиците на хранене и нивото на физическа активност.

В днешното динамично време психологическите фактори оказват изключително значение. Много хора се хранят в отговор на негативни емоции, които преживяват като скука, отегчение, скръб, гняв или др. Не е задължително хората с наднормено тегло да имат повече психологически разстройства от хората с нормално тегло, но около 30% от тях прибягват към лечение на сериозни проблеми с теглото, в следствие на системно преяждане.

Не на последно място са болестите. При много от жените това е проблем с щитовидната жлеза, при която най-често се наблюдава завишена функция, освен това, синдром на Кушинг, депресия или подобни неврологични проблеми могат да доведат до системно преяждане и като следствие – до затлъстяване. Определени медикаменти като стероиди и някои антидепресанти също могат да доведат до появата на наднормено тегло. Затова, когато наблюдавате подобни явления, консултирайте се с лекар, който да ви посъветва към какъв режим на живот да се насочите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *