Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 златни правила за добър сън

Качествената нощна почивка е от огромно значение за правилно­то функциониране на човешкия организъм и за психиката. Често не й обръщаме голямо внимание, увлечени в домашни и професио­нални задължения. Това може да се поправи!

1.Научете се да познавате нуждите на организма

В продължение на известно време записвайте на хартия часовете, в които си лягате и ставате, за да прецените дали спите по-добре вечер или су­трин, колко часа ви трябват и т.н. Проверете как стоят неща­та за вашия партньор и за де­цата ви. Всички тези данни ще ви помогнат да получите ясна представа за специфичните нужди на вашия организъм от почивка.

2.Спазвайте едни и същи часове

Това е особено важно за съз­даване на постоянен ритъм. Събуждайте се винаги по едно и също време. (Биологичният часовник е важен за здравето)

3. Ритуали при събуждането

Започвайте деня с приятни усещания – прекрасна сутреш­на светлина през прозореца, миризма на прясно сварено кафе, ароматен душ гел.

4.Следете за призна­ците на умората

Прозявки, парене на очите, протягания – тези знаци ясно говорят, че е време да си лягате. Не упорствайте да догледате филма по телевизията, след­вайте тялото си.

5.Избягвайте възбуждащи храни и напитки

Кафето, чаят, цигарите, то­низиращите напитки не са подходящи за консумация привечер и вечер. В тези ча­сове избягвайте да приемате витамин С.

6.Вечеряйте леко

Мазните пържени храни и сосове са врагове на добрата нощна почивка, така както и алкохолът, който улесня­ва заспиването, но нарушава структурата на съня.

7.Без спорт след 18 ч.

Физическата активност действа ободряващо. Вечер е по-добре да се занимавате със спокойни дейности.

8.Ритуали за заспиване

Всяка вечер пробвайте раз­лични успокояващи средства – билкова отвара, хладко мля­ко, приятно четиво, молитва, релаксация. Те създават ри­туал около заспиването и го улесняват.

9.Спокойна атмосфера

Проветрете стаята, после за­творете плътно прозорците и завесите, намалете светли­ната и температурата.

10.Спалня без електроника

Най-добре в спалнята ви да няма нито телевизор, нито компютър. (5 начина да превърнете спалнята си в удобен, успокояващ рай за спане!)

 

 
Ако имате проблеми със съня, стреса, умората и главоболието – НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *