Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тайландският масаж – все по-актуална практика за лечение

Една известна лечебна техника е тайландският масаж. Разгова­ряхме със специалистката Доротея Маринова, за да ни разкаже повече за това източно изкуство.

От кога съществува тайландският масаж?

Тайландският масаж е древен метод, използван от хилядолетия за осво­бождаване на блокираната енергия и за балансиране на физическото и духовното състояние. Корените на тай масажа произлизат от древната аюрведична индийска практика. Движенията при стречинг позициите са повлияни от йога практиките, затова можем да кажем, че този масаж е вид медитация в движение, която стимулира жизне­ността. Масажът се прилага върху цялото тяло през дрехите.

За какво помага той?

Чрез тай масажа се предотвратяват болки в тялото, слабост на мус­кулите, главоболие, менструални болки, констипация, стрес и много други състояния. Използването на директен натиск върху мускулите, комбинирано с разтягане, стимулира мускулно-скелетната система, вклю­чително ставите, костите, нервните окончания, тъканите и лимфната система на тялото.

Опишете ни терапевтичния тайландски масаж

Терапевтичният масаж се прилага с по-голяма интензивност на натиска при конкретните проблемни зони, поради тази причина процедурите са по-кратки! Натискът въздейства върху енергийните точки и осво­бождава енергийните блокажи в тялото. От анатомична гледна точ­ка силата на натиска работи върху мускулите, сухожилията, връзките, кръвното налягане, лимфния поток, нервите и в резултат освобождава напрежението в отделните части на тялото. Използва се успешно най-вече при следните оплаквания: болки в коленете и в гърба, навехнат глезен, напрежение в лопатките, за профилактика при менструални крампи, главоболие и болки във вра­та, слабост, изтръпване и скованост на ръцете, виене на свят, гадене и тревожност, трудно храносмилане и болки при задържане на газове, болки в кръста, болки в краката, напрежение във врата, констипация (запек).

Има ли противопоказания, при които не трябва да се подлагаме на тайландски масаж?

Има състояния, при които се при­лагат специални техники, но не се изключват масажните процедури. Такива са: леки сърдечни заболява­ния, диабет, високо кръвно налягане, пристъп на хронични болестни със­тояния, също и при бременни жени и жени в месечен цикъл. Тайланд­ският масаж не се препоръчва да се прави тогава, когато има травма или възпаление на мускул, фрактура на кости и луксация на стави, нали­чие на висока температура поради някаква причини, разширени вени, заразна кожна болест, наркотична или алкохолна интоксикация.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *