БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Важно е да сме красиви, но и здрави

Често слагаме знак за равенство между здравето и красотата. Но съвременни­те стандарти за женска хубост далеч не са гаранция за доброто здраве на тези, които са решили да ги следват.

Един от главните кри­терии на женската кра­сота са гърдите, които задължително трябва да бъдат еластични. Но прекомерна­та еластичност на гърдите обикновено свидетелства за хормонални нарушения и склонност към развитието на мастопатия. От гледна точка на здравето гърдите трябва да бъдат достатъчно меки, а при големи размери или след раждането на първото дете те леко увисват. Големият размер на гърдите е генетич­но обусловен. За никого не е тайна, че притежателките на огромни бюстове имат след­ните проблеми: нарушения в стойката на тялото, умора на гръбначния стълб, трудности в спортните занимания.

Друг показател за жен­ска красота са краката. Дългите крака при жената наистина са свидетелство за това, че тя е израсла добре, при благоприятни условия на хра­нене и външна среда. Затова дължината на краката е знак за добро здраве.

Жените постоянно се оп­лакват, че имат излишни мазнини по тялото си, но те (в умерени количества) са полезни за здравето. Прекалената слабост се от­разява крайно отрицателно на здравето. Мастната тъкан не е само запас от питателни вещества за „черни дни“, но и склад на мастноразтворими витамини, а също така силен хормонален преобразувател. В мастната тъкан се синтезират естрогените, които отговарят за репродуктивните функции на жената, а също така за нейното емоционално състояние и продължителността на живот. Затова известно количество мастна тъкан (разбира се, не твърде голямо) е абсолютно необходимо за поддържане на здравето.

Много жени смятат за красиви тънките ръце. Слабите ръце нямат нищо общо със здравословното ни състояние, но обикнове­но собственичките им имат обща слабост на раменете и хлътнала гръдна клетка. А това вече е знак за неправилна стойка, както и за недостатъ­чен обем на белите дробове и диспропорция на фигурата като цяло. При тези случаи често се наблюдава изпъкване на корема, което се поправя не с коремни преси или диета, а с упражнения за разширяване на гръдната клетка и укрепва­не на раменете.

 

 

Вашият тип стареене на лицето

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *