Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кодексът на ленивците

Нека опитаме да разберем: как да мързелуваме правилно, за да не се изразходва прекалено бързо жизне­ната ни „батерия“.

ПРАВИЛО 1

Елитно гориво
На храносмилателната система е дадено оп­ределено количество енергия, затова не бива да я претоварвате с не­правилна храна. Пре­образете хладилника в източник на младост, запълвайте го само с провизии, необходи­ми за здравето: пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, риба, немазно месо. Органи­змът ще получи всички необходими вещества и няма да изгуби мно­го енергия за освобож­даване от токсините. Храната трябва да бъде богата на баластни ве­щества, които подоб­но на четки изчистват организма. Избягвайте излишното тегло, но бъдете търпеливи към тялото си.

Обръщайте внимание на вкуса и аромата: ва­шите сетива ще ви под­скажат кое е полезно и кое вредно за тялото.

ПРАВИЛО 2

Правилно движение
Движете се повече, за­нимавайте се със спорт, но без крайности. Спор­тът трябва да ви доставя удоволствие, а не да на­пряга тялото. В разум­ни граници той помага на организма да работи на правилни обороти и да не изразходва скъпо­ценната енергия. Разум­ната тренировка води… до забавяне на сърдеч­ния ритъм, намалява­не потреблението на кислород от сърдечния мускул и подобряване на общия енергиен ба­ланс. Белите дробове също се снабдяват по- добре с кислород и ра­ботят по-икономично. Видовете спорт, в които съотношението между ползата за здравето и потреблението на енергия е най-благоприятно: бадмингтон, фехтовка, плуване, езда, колоезде­не.

ПРАВИЛО 3

Хормоните в хармония
Хормоните управляват милиарди клетки от тя­лото ни. Те отговарят за растежа и развити­ето (хормонът на рас­тежа), за скоростта на обмяната на веществата (хормоните на щито­видната жлеза), правил­ните биоритми (мелатонин), жаждата за любов (окситоцин), отделянето на енергия при стрес (адреналин)… Ако хор­моналната, нервната и имунната система се намират в равновесие, жизнената „батерия“ се разрежда не толко­ва бързо. Няма да ни навреди консултация с ендокринолог. В целия свят за запазването на младостта все по-голя­мо разпространение по­лучават заместителната хормонална терапия и употребата на биодобавки върху основата на фитохормони. Тя помага по-дълго да се съхранят младостта и доброто са­мочувствие.

ПРАВИЛО 4

Здрава кожа
Всеки процес в орга­низма може да протече определен брой пъти. Това се отнася и до деленето на клетките на кожата. Деленето и обновяването на клет­ките ускорява загара, а също пилинговите про­цедури. Благодарение на лющенето, кожата изглежда млада, свежа и кадифена, само че за красотата се налага да си плащаме по-късно: според това доколко процесът е бил изкуст­вено стимулиран, кожа­та остарява по-бързо. Наистина някои елитни козметични фирми съз­дадоха средства, в чия­то основа лежи „капи­талът на младостта“ и влизащите в състава им вещества забавят деле­нето на клетките.

ПРАВИЛО 5

Реалистични цели
Най-важното е да си поставяме реалистич­ни цели. Този, който се стреми към нещо „без спирачки“, бързо ще се почувства прегорял и изтощен. Замислете се дали не живеете над жизнения си потенциал. От това доколко осъ­ществими цели си по­ставя човек, до голяма степен зависи неговото благополучие. Старайте се да правите всичко с удоволствие.

ПРАВИЛО 6

Живот като празник
Тези, на които всичките им занимания им дос­тавят радост и удовлет­ворение, живеят по-лес­но. Те рядко боледуват в сравнение с хората, които вършат всичко с огромно напрежение.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *