Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Някои навици може да ни изглеждат безвредни, но това въобще не е така

Всеки от нас има вредни навици и всички знаем, че те са причината за сериозните здравни проблеми. Такива навици са тютюнопушенето, нездравословния начин на хранене, заседналия начин на живот, пиенето на алкохол и т. н. Какво обаче знаем за тези навици, които ни изглеждат незначителни, но все пак водят до здравословни проблеми. Ето и някои от тях:

Пропускането на сутрешната закуска. Ако пропуснете закуската, вашата система, ще се забави, за да пести енергия и калории. Това ще се отрази на вашия метаболизъм и на способностите ви да се концентрирате. Хората, които пропускат закуската ще консумират повече храна на обяд например, а това води до наднормено тегло и затлъстяване. Затова е важно да ядете до два часа след като сте станали. Закуската трябва да е с балансирано съдържание на протеини, мазнини и въглехидрати.

Не яжте храната, която е останала от децата ви. Като изяждате това, което е останало в чиниите на вашите деца вие си мислите, че по този начин пестите като не изхвърляте храна. Всъщност това е един от начините да трупате излишни килограми и то всеки път, когато дояждате тази останала храна.

Пиенето на кафе с всички „екстри“ е вредно. Това е така, защото по този начин вие натрупвате стотици калории в организма си. Ако пиете кафе го пийте с обезмаслено мляко и мед и избягвайте да го пиете с различни лакомства, като шоколад или някакъв сладкиш например.

Заспиването на дивана след натоварен ден. След натоварен ден не заспивайте на дивана пред телевизора. Запомнете, че най-хубавата почивка за организма ви идва от пълноценния сън, който трябва да е на тъмно, тихо и спокойно място. Прехвърлянето от дивана на леглото може да доведе до повишаване на теглото и намаляване на имунната система, а те са причината за появата на много болести. Проучване направено в университета Лавал в Квебек установява, че хората, които не спят спокойно в продължение на 7-8 часа намалява нивата на хормона лептин, който регулира апетита и позволява на мозъка ви да знаете кога сте отпочинал.

Консумирането на храна твърде бързо. Бързото хранене може да предизвика киселинен руфекс, подуване на корема и газове. Бързото хранене отнема на мозъка ви 20 минути за да получи информация, че е пълен. Това води до качване на излишни килограми.

Носенето на неподходящи обувки. Много жени обуват обувки на високи токчета и дори и ходят с тях на дълги разстояния и дори и да не чувстват никаква болка това може да има дългосрочни неприятни ефекти върху краката. Постоянното носене на високи токчета води до гръбначни изкривявания и болки в гърба. Съветите на специалистите са когато се разхождате или сте на работа в офиса да носите удобни обувки, а високите обувки с токчета да оставите да официални срещи и приеми.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *