Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо въпреки всичко не намалявате теглото си?

Мислите си, че не губите тегло, особено ако постоянно чувате: „Яж по-малко“. Но порциите ви вече са в пъти по-малки от тези на другите, а теглото никога не намалява!?

Половин кюфте и няколко вилици салата – това е вашият обяд. И с това трябва да издържите до края на работния ден. Основното нещо е да не мислите за храна – пържоли, пържени картофи, торта с крем. Особено за тортата! Някак си ще издържите до вечерното кисело мляко с ябълка. Но защо кантара изглежда замръзнал и все още показват така мразените килограми!? Защо дори и при такава диета не можете да отслабнете.

1.Ядете неправилната храна
По-точно изчисляване на калориите, но не за сметка на насищането. Представете си 1 с.л. растително масло и купичка варен ориз – и двете съдържат около 150 калории, но оризът ще се увеличи много повече. Обаче се откажете от гарнитурите, които могат да бъдат твърде калорични?

Ако си забраните хляба и тестените изделия, за да поддържате чувството си за ситост, ще ядете повече от другите неща, което може да означава значително повече калории. Друга често срещана грешка е използването на твърде много плодове. Спрете да приемате като аксиома, че плодовете са символ за лека храна. Много от съвременните плодове (всъщност далеч от естествени сортове) са много сладки и високо калорични храни, които не засищат достатъчно. Освен това плодовите киселини дразнят лигавицата на стомаха и увеличават апетита. Така че не обръщайте внимание само на цифрите,а и на ситостта. Опитайте се да ядете по-малко мазни храни и не яжте неограничено плодове!

2.Яжте по-малко, отколкото трябва
За много от тези, които искат да отслабнат концепцията за „по-малко“ е равно на понятието „по-малко.“ Не ядете на закуска, после пропускате обяда и с вечерята също не бива да се прекалява. Така че в деня, сте изпили 3 чаши кафе, изяли няколко бисквити, една ябълка и половин парче салам (често изядени по сред нощ поради силното чувство на глад). Гладни и бедни не е едно и също! Редкия прием на храна води до постоянен глад и доста тежка храна, когато човек не успее да стигнем до масата (или хладилника). И така – следва друго правило: яжте често, но на малки порции. За да отслабнете трябва да яде най-малко 4-5 пъти на ден. Доказано е, че такъв режим ще намали общия дневен прием на калории поне с 10-15%. Ако ядете отделно ще ви бъде по-лесно да контролирате апетита си.

3. Храните се твърде бързо
Много хора се хранят в движение и се опитват за 5 минути да погълнат цялата си храна.
Въпреки, че отслабващите тайно се надяват, че ако намалят времето за обяд или вечеря, така ще приемат по-малко калории. Нищо подобно – няма да заблудите тялото си, точно обратното – няма да можете да забележите, как ядете повече. Така че – колкото по-бавно ядете, толкова по-малко количество храна ще погълнете. Усещането за ситост не идва веднага! За да „забавите“ диетата си, правете си по-сложни ястия – два различни топинга, нарязани зеленчуци…  Всеки път, когато почувствате в устата си различен вкус инстинктивно ще забавите храненето си за да почувствате по-добре храната. В допълнение така ще получавате много по-голямо удоволствие от храненето.

4. Борбата с глада ви е безсмислена
Дори 100 пъти поред да кажете „Аз не искам да ям“, ръмжането в стомаха ви няма да спре. Глада ще ви пречи да се концентрирате и ще ви създаде различни неприятни усещания. Затова – научете се да отлагате глада. Това ще помогне на т. нар. метод. „Предварително хранене.“ Малката закуска (чаша мляко с лъжица зърнена закуска, препечен хляб с малко сирене) преди хранене ще намали апетита ви. Този метод е особено полезен преди тежките маси по време на празници. Доказано е, че „предварителната” диета помага безболезнено да се понижи калоричността на последващия обяд или вечеря с цели 30-35%.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *