Иван Тодоров, най-дебелият българин: Бях 320 кг. – 5 години седях в фотьойла!

  • Сега съм със 120 кг. по-малко, но мислех за самоубийство, признава обявеният за най-пълен българин!

Иван Гарабитов вече е известен у нас като българския гуру по отслабването. Той прилага програма от 5 елемента, за да върне хората към нормално тегло. Започва се с пиене на натурален дървесен сироп „Мадал Бал“ – вид течна храна, защото съдържа всички хранителни вещества, минерали и витамини, необходими на организма, нея не се гладува, а се изчиства организмът от токсините. Към сиропа Гарабитов добавя и матрично-ритъмна терапия, създадена от немския учен д-р Улрих Рандол, за възстановяване на тялото на клетъчно ниво. Третият елемент в мето­диката е правилното дишане, взето от науката йога. Гарабитов от 50 години прилага източната практика и въз основа на своя опит е създал специален комплекс от дихателни и йога упражнения. Четвъртият елемент е прилагането на апликатори за ходилата, които масажират намиращите се там важни енергийни точки. Не е за подценяване и 5-ият елемент – релаксираща музика, за освобождаване от стреса.

Десетки са хората, които вече са стопили излишните килограми, а някои са имали по 50-100 на снагата си. Такъв е случаят с Иван Тодоров от с. Златар, Шуменско, известен като най-дебелия българин, който преди да се довери на Гарабитов, е тежал 320 кг. Ето какво разказа Иван за одисеята си и борбата с килограмите.

–          Г-н Тодоров, бихте ли разказали как започ­на вашата борба със затлъстяването?

Отслабнах със 120 кг. Аз съм, мисля, световен рекордьор в тази категория, тъй като първоначално свалих за месец и 20 дни 60 кг. Бях чувал за ме­тода на Иван Гарабитов, но нямах достъп до него. Моя позната, която си купила дрехи от магазин за гиганти в София, научила от собственичката на магазина координатите на бай Иван. Когато се чухме с него, той. дойде вкъщи и безвъзмездно започна да ме лекува. Ето го, резултатът е налице. Доверих се на тази методика и не съжалявам. Още след първата седмица се показаха добрите резултати от цялостната терапия. След като запо­чнах да мърдам десния си крак, който преди това беше напълно парализиран, разбрах, че ще успея да постигна целта си. Естествено, че не винаги ми беше леко да издържа на режим без храна, само на швейцарския сироп, но се справих.

–           За колко време качихте тези 320 кг?

Това беше постепенно, не може да се каже, че стана бързо. Преди да стигна това тегло, бях 180 кг. Чувствах се нормално, както се чувства например световният шампион по сумо в Япония, който тежи 260 кг.

–          Защо качихте толкова килограми!

Първото нещо, което ме разби психически и емоционално, беше смъртта на майка ми. Из­паднах в депресия, затворих се в себе си, оттам започна напълняването и фрактурите в засегнат нерв, което ми докара застой и болки в коленните стави. Дори ми минаваха мисли за самоубийство. Не го направих заради сестра ми, защото това щеше да обърка живота й. Живеех с мисълта, че искам да й върна жеста, който тя направи за мен, грижейки се денонощно в продължение на 5 години, докато не можех да направя и няколко крачки до тоалетната.

Животът ми преди беше щастлив, но след като майка ми почина, всичко се промени. Вече 6 години се опитвам да преодолея тази мъка, но все пак част от нея остава в мен. Преди да напълнея толкова, се занимавах с музика, изработвах някои дърворезби j и дървени прибори, което беше мое хоби.

–          Как живеехте, докато тежахте повече от 300кг?

Не можех изобщо да се движа, сестра ми се грижеше за моите физиологични нужди. Тогава нямахме никакви пари, но благодарение на добри приятели и познати в чужбина и България оцелях­ме. 5 години седях само във фотьойла – това ми беше офисът, беше моето легло и всичко останало. Не бих могъл да забравя тези години, както и ад­ските болки, които имах. Викахме „Бърза помощ“, за да ми поставят морфин защото не издържах на болките. Лекарите казваха, че с дозата, която ми слагат, биха умъртвили и слон. Много се мъчих, но бях свикнал на болки.

–          С какво се промени животът ви, след като отслабнахте?

Гледам напред и се опитвам да помогна с как­вото мога на други болни и страдащи хора. Искам да кажа, че ще окажа съдействие с координати и информация за Център Гарабитов на всеки от Шуменския край, тъй като там живея. Целта ми е да сваля още килограми и от 200 кг, колкото съм в момента, да стана 150 кг. Дай Боже догодина пак да се видим и да ви дам интервю. Вече се опитвам да бягам и да се върна към спорта. Мога твърдо да кажа, че методиката на Иван Гарабитов е може би най-добрата в Европа. В момента правя някои мои упражнения, не приемам швейцарския сироп и успях да отслабна със 7 кг за месец. Сега се храня с храни, които сме си произвели рами в градината, тъй като нямаме финансова възможност за друго. Дори аз това лято се включих в работата по гра­дината, гледаме някои животни на село. Аз съм със 130 лв. пенсия за инвалидност, която не стига.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *