Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бактерия топи неусетно излишните килограми

Бактерията Akkermansia muciniphil представлява между 3 и 5% от всички бактерии в червата

Френски изследователи стигнаха до извода, че бактерия, която се намира в човешките черва може да е ключът към улесняването на борбата с излишните килограми.

Изследователите от болницата в Париж – „Питие-Салпетриер“ уточняват, че тази бактерия представлява между 3 и 5% от всички бактерии, които виреят в червата на човек.
Те я свързват с диети, които изобилстват от растителни влакна, както и с ниската концентрация на мазнини и захар в кръвта.
Тази мъничка бактерия е в състояние да сведе до минимум риска от затлъстяване, както и от последващите го тежки заболявания като диабет и сърдечни болести.

Бактерията Akkermansia muciniphil представлява между 3 и 5% от всички бактерии в червата
Бактерията Akkermansia muciniphil представлява между 3 и 5% от всички бактерии в червата

Констатациите на екипа от учени, направил откритието сочат, че бактерията Akkermansia muciniphil може да се прилага успешно в лечението на заболявания, свързани с лошия метаболизъм.
До тези изводи са стигнали, след като са били направени тестове върху 49 човека, страдащи от наднормено тегло, пише pik.bg

Всички дами, които са с талия по-голяма от 85 см. и мъжете, чиято талия е повече от 100 см., са сериозно застрашени от развитието на метаболитен синдром.
Специалисти посочват, че съществуват още няколко рискови фактора, които водят до този проблем като кръвна захар по-висока от 6.1 ммол/л и кръвно по-високо от 130/85.
Рискът нараства значително при хора, които са достигнали до средна възраст, тъй като щитовидната жлеза вече не работи толкова пълноценно, а именно тя е натоварена с осъществяването на контрол върху метаболизма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *