ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Революционно откритие ще промени живота на болните от диабет

Екип от учени създадоха умна инсулинова лепенка

Революционно откритие е на път да промени изцяло живота на болните от диабет.

Вместо да се налага да инжектират по няколко пъти на ден жизнено важния им инсулин или пък постоянно да следят инсулиновата помпичка, диабетиците ще се чувстват свободни с новите инсулинови лепенки, разработени от изследователи от Университета в Северна Каролина.

Екип от учени създадоха умна инсулинова лепенка
Екип от учени създадоха умна инсулинова лепенка

Макар за момента те да са на ниво лабораторни изследвания, експертите твърдят, че тези лепенки показват доста обещаващи резултати.
Професорът по биомедицинско инженерство д-р Зен Гу е сътворил революционното изобретение, имитирайки бета-клетките в организма.
Именно те са тези, които изпълняват ролята на производствено предприятие и склад за инсулин, както и като сензори, които контролират нивото на кръвната захар.

Всички знаем, че диабетът е много коварно заболяване, което често води до тежки увреждания, сред които и диабетното стъпало.
В такъв случай на помощ идват наномагнитните чорапи BIOMAGNETIC POWER.

Първоначално изследователският екип създал изкуствено мехурче, за което използвали два естествени материала – 2-нитроимидазол и хиалуроновата киселина.
В резултат на комбинацията между тези две съставки експертите създали нови молекули, които са 100 пъти по-малки от дебелината на човешкия косъм.
На по-късен етап инжектирали инсулин и ензими в изкуствените молекули.

Екипът от учени, сътворили изобретението се надяват, че ще успеят да създадат интелигентни наночастици, които да контролират успешно нивата на кръвната захар, без да е необходимо убождане с игла, пише puls.bg.

Ако и вие сте сред множеството страдащи от диабет и имате диабетно стъпало, наномагнитните чорапи BIOMAGNETIC POWER са вашето сигурно решение на проблема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *