Преядете ли днес, починете утре!

Заложете на домашната храна

Това ще ви позволи да контролирате състава й. Ако обядвате на работното си място, не е необходимо да се тъпчете с вафли и чипс. Не е проблем да си ги приготвите сандвичи у дома и да ги сложите в чантата. В тях задължително трябва да има зеленчук и постно месо. Добавете пакетче сурови ядки, някакъв плод и сте готови да изкарате деня с правилните храни.

Пийте редовно вода. Една от причините за забавянето на обмяната на веществата е „пресушаването“ на организма. Специалистите се отказаха от мнението си, че всеки трябва да пие 8 чаши вода на ден. Вече препоръчват по-гъвкава схема. Но си остава правилото, че поне литър със сигурност ви е нужна. А ако се движите активно или карате на сухоежбина, наистина трябва да са поне литър и половина.

След преяждане – разтоварващ ден. Целта е не толкова да дадете време на организма да изгори приетата храна, а най-вече да прочистите храносмилателната си система. Най-подходящите продукти за тази цел са плодовете (заради голямото количество растителни влакна) и киселото мляко (пробиотичните бактерии активизират храносмилането).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *