През май месец ще има безплатни консултации за хора с диабет във ВМА – Варна

Пациентите с диабет ще могат да се възползват от безплатно изследване на гликиран хемоглобин и консултация със специалист

безплатни изследвания за хора, страдащи от диабет

Кампанията, която ще се проведе под наслов „Заедно към по-добър контрол на диабета!”, цели да обхване хората, които са над 18 и вече имат поставена диагноза за болестта.

Изследвания ще са насочени към хора, които вече страдат от диабет, пациенти, които не успяват да поддържат нормални нива на кръвната захар, хора, които нямат изследван гликиран хемоглобин последните 6 месеца и такива, които скоро не са посещавали ендокринолог.

 

Симптомите на диабет включват:

 

  • Жажда
  • Често уриниране
  • Сухота в устата
  • Повишено чувство за глад
  • Необяснима загуба на тегло

 

Има два вида диабет – тип 1 и тип 2. Тип 1 е автоимунно заболяване, което засяга най-вече млади хора и изисква инсулинолечение. Тип 2 се наблюдава най-често при хора над 45 годишна възраст, но все повече деца, юноши и младежи се разболяват от него. При тип 1 има намалена или липсваща секреция на инсулин от панкреаса, а при тип 2 обичайно има инсулинова секреция, но действието на инсулина е нарушено.

Диабет тип 1 обикновено настъпва остро, а диабет тип 2 често се открива случайно при кръвни изследвания.

Диабетът е хронично заболяване, при което се наблюдават повишени нива на кръвната захар. С течение на времето болестта води до увреждане на сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците, нервите и очите. Захарният диабет е социалнозначима болест, тъй като от него страдат много хора и числеността им нараства постоянно.

 

Регулярните изследвания на кръвната захар и гликирания хемоглобин са изключително важни

 

Изследванията са от ключово значение за контрола на болестта и превенция на усложненията, до които води. 32% от хората, страдащи от диабет тип 2, вече имат усложнения още при поставянето на диагноза. Затова ранното откриване на диабета и контролът на захарта са изключително важни.

Изследването на гликирания хемоглобин е сигурен показател за контрола на диабета. За този тест не се изисква взимането на кръв на гладно или друга подготовка и става чрез вземането на капка кръв от пръста. Цялата процедура отнема само няколко минути и резултатът е видим на място.

 

Кога и къде ще има безплатни консултации за диабетици във Варна?

 

Кампанията ще се проведе от 13 до 30 май в МБАЛ – Варна към ВМА (Военномедицинска академия). Тестването за гликиран хемоглобин и консултацията на пациенти ще се извършва от едндокринолог.

Специалистите съветват желаещите да носят резултатите от предходни изследвания медицинска документация.

За консултация и изследване е задължително да се запишете предварително на телефони: 052/ 386 396 или 052/ 386 339.

 

При висока кръвна захар, вземете Глюко Баланс

 

Глюко баланс е естествена хранителна добавка, специално разработена за контрол на кръвната захар. Тя комбинира най-ефективните съставки за целта с оптимални количества. В Глюко Баланс се съдържат следните 4 активни съставки: берберин, екстракт от цейлонска канела, екстракт от сминдух и хром пиколинат.

Източници: https://www.credoweb.bg; https://pixabay.com/

Глюко баланс
Глюко Баланс – за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *