ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нелекуваният пародонтит причинява пиорея

Какво представлява за­боляването пиорея и  какво лечение се при­лага?

Младен Йовчев – София

Пиореята е напреднал стадий на заболяването пародонтит. Протича като инфекция в костите и пародонта. Симпто­мите:

Зачервяване, оток и кървене на венците, съ­пътствано от парене, дразнене и болка, са пър­вите признаци за наличие на пиорея. Впоследствие обикновено се събира гной във венците, която изтича, смесена с кръв. С напредване на заболява­нето зъбите се оголват в основата си, разклащат се и падат, а това може да се случи и при здрави на пръв поглед зъби. Ако не се вземат навременни мерки за лечението на пиорея, болният може да изгуби зъбите си за ня­колко години. Причините за развитието на пиорея­та включват образуване­то на зъбен камък, лоша устна хигиена, пломби, неудобни зъбни протези, криви зъби, водещи до лоша захапка с различен натиск върху отделните зъби, неправилно хранене. Имай заболявания, които често са предпостав­ка за поява на пиорея, а именно инфекции като грип, ангина, дифтерия, скарлатина, хиповитаминоза или авитаминоза и др.

 

 

 

КАК СЕ ЛЕКУВА?

Първоначално е важно да се премахне зъб­ният камък и други възможни причинители на инфекцията, а също и да се укрепят зъбите в основата им чрез медикаменти или хирургична намеса. За да намалите кървенето от венците, дъвчете листа от маруля или спанак. Може да натъркате венците си и с кора от лимон или портокал. Запарката от невен или смрадлика също действа стягащо и помага за овладяване на инфекцията.

При лечението на пиорея е важна и диетата, включваща пресни плодове и зеленчуци, пъл- нозърнести храни, млечни продукти, богати на протеини храни. Избягвайте или напълно ограничете консумацията на кофеинови или газирани напитки, шоколад, алкохол, прекалено твърди и лепкави храни, които могат да увре­дят крехките зъби.

Какво е заболяването пародонтоза?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *