Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СТРЕС: Лесна техника за премахване на негативните последици

Стрес е всяка промяна в околната среда, която изисква тялото да реагира и да се приспособи в отговор. То реагира на тези промени с чрез физически, умствени и емоционални реакции

Повечето от нас имат поне малко стрес в живота си. Ниските нива на периодичен стрес са нормални и дори полезни. Физически, стресът поддържа мозъка по-бдителен, което може да подобри работата.

Психически, стресът помага за самозащита и съхранение, като предизвиква реакцията „бий се или бягай“ в опасни ситуации.

Този метод на терапия при стрес е много лесен и ефективен. Работи чрез стимулиране на биологично активните точки на ръцете и краката, които са проекции на различни органи и системи на човешкото тяло.

По време на какъвто и да е стрес мускулният тонус на човек рязко се повишава. Цялото тяло сякаш се свива, подготвяйки се да се защитава или да избяга.

Това причинява огромно натоварване на сърцето. Пулсът се ускорява, кръвоносните съдове се свиват, кръвното налягане се повишава, тоест човек е готов да бяга или да атакува.

Су-джок и вода срещу стрес

Тези противодействия са необходими, за да се отървете от адреналина, който винаги се произвежда в тялото по време на стресови ситуации.

Излишният стрес може да се премахне с помощта на мускулно натоварване, дихателни упражнения и използване на билки.

Още първобитните хора, когато са били атакувани от някакъв див звяр или враг, обикновено са отвръщали, т.е. нападали са, или са бягали, за да се скрият някъде. Така адреналинът се отделя и тялото бързо се възстановява от стреса.

Днес всеки от нас, дори и повече от веднъж, може да изпадне в различни стресови ситуации, без значение дали това ще се случи в транспорта, на работа и т.н. Някой ще бъде груб, ще каже или ще направи нещо, което ще ни накара да се страхуваме или разгневим.

Малцина обаче ще действат в тази ситуация, както нашите предци – да избягат или да атакуват. В наши дни подобно поведение се смята за непочтено и грозно.

В резултат на това адреналин се отделя, но реакция няма. Получава се едно такова вредно натрупване, което води до разрушаване на тялото отвътре.

Често хората дори не се замислят за това, че постоянно са състояние на стрес.

Освен това, причините, които са задействали стресовия механизъм, отдавна са изчезнали и човек не може да се отпусне и да се върне в кондиция.

Су-джок терапия – бързо възстановяване от стрес

Системата су-джок може да ви помогне сами и бързо да излезете от стресова ситуация и да предотвратите нейните негативни последици.

Този метод е сравнително лесен и ефективен. Работи като стимулира биологично активните точки на ръцете и краката, които са проекции на органите и системите на човешкото тяло.

• Първо трябва да свалите всички пръстени, гривни, гердани, колани и т.н. Факт е, че през цялото тяло преминават енергийни меридиани и всички бижута (и други неща, които ни стягат и притискат, като колани, сутиени и бельо), блокират тази енергия.

• Следващото нещо, което трябва да направите, е да започнете енергично да търкате длан в длан, докато не почувствате топлина.

• След това трябва да обгърнете пръстите на едната ръка с другата и да ги стиснете много силно, като държите ръцете си на нивото на гърдите. Трябва да стискате, докато пръстите се зачервят. Същото трябва да се направи и с втората ръка. Не забравяйте преди това да пак да загреете дланите, като ги търкате една в друга.

• На следващия етап палецът на дясната ръка трябва да разтрива по посока на часовниковата стрелка лявата длан. Така се стимулира сърдечно-съдовата система и всички жизненоважни органи да работят и да се тонизират. Трябва да разтриете дланта много внимателно, без да пропускате нито една област.

Нервният стрес оставя след себе си блокажи, които могат да се проявят в спазъм на мускулите и влошена работа на различни органи. Следователно, ако пропуснете дори и малка част от дланта, този блокаж остава и пречи на нормалното функциониране на тялото.

Ето защо е толкова важно внимателно да масажирате всяка област на дланта по посока на часовниковата стрелка. Същото трябва да се повтори с другата длан.

След 5-10 минути такъв самомасаж ще забележите как състоянието ви се е подобрило значително.

Неутрализирайте стреса с дишане

За да се отпуснете по време на стрес, трябва да седнете и да се съсредоточите върху издишването. След това завъртете главата си бавно и леко: надясно-наляво, надясно-наляво. Старайте се, докато въртите главата, бавно и да издишате.

Това упражнение е особено полезно за жените, тъй като те натрупват соли в цервикалната област. Ако се прави редовно, ще предотврати отлагането им.

Не можете да спите? Прегърнете се!

По време на стрес човек често страда от безсъние. Този проблем може да се коригира ето така.

Легнете по гръб, за предпочитане без възглавница, затворете очи и като кръстосате ръце на гърдите, прегърнете раменете. Полежете така известно време, докато усетите, че се успокоявате и заспивате.

Тази поза ви позволява да хармонизирате всички системи, по-специално да отпуснете централната нервна система.

Ходене във вода

Може също така да се отървете от безсънието с помощта на такова лесно упражнение, като ходене във вода.

Правете го всяка вечер, докато естествено не започнете да заспивате и без него.

Ще ви трябва вана, напълнена с вода малко над глезените. Ако нямате вана, и по-голям леген ще свърши работа. Щом напълните съда, започнете да ходите, т.е. да имитирате ходене във вода, дори и на място, ако съдът е по-малък.

Ако водата е твърде студена за вас, може да започнете с топла вода, като постепенно намалявате температурата до такава, каквато сте в състояние да изтърпите.

След известно време ще забележите колко лесно ще ви бъде да заспите.

Продължителността на процедурата трябва да бъде не повече от 3 минути. След това краката трябва да се затоплят чрез интензивно ходене върху топъл под или старателно да се разтрият до затопляне. Накрая сложете чорапи от естествена тъкан, например памук.

Така ще се закалите и в същото време ще отпуснете нервната система.

Чаша топла вода

Освен това, за да намалите негативните ефекти на адреналина и другиte вредни вещества, които се произвеждат по време на стрес, трябва да изпиете чаша топла вода. Това ще спомогне за извеждането им първо в бъбреците, а оттам през пикочния мехур и навън.

Може да добавите различни билки във водата и да си направите чай, който да изпивате вечер. Лайка, маточина, жълт кантарион – изберете по една или комбинирайте заедно. Разбира се, за предпочитане е да се пие само вода, но нищо не пречи да разнообразявате от време на време и с лечебните треви.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *