ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да ускорите метаболизма без тренировки: съветите на най-добрата диетоложка на Русия – Маргарита Королева!

И друг път сме публикували съвети и диети от най-добрата диетоложка на Русия – Маргарита Королева. Съвети и диети колкото прости, толкова и ефективни!

Маргарита Королева

Маргарита Королева е кандидат на медицинските науки, главен лекар и основател на Център за естетична медицина. Нейни пациенти са едни от най-известните хора в Москва.

Съветите, които Маргарита Королева дава за това как да горите калории без тренировки са ценни. Те, по-скоро, са насоки за храните, които ускоряват метаболизма. Свързани са и с някои полезни и приятни действия, които ние по една или друга причина пренебрегваме.

Но, диеотложката е категорична – така може да започнете дългия път на отслабването. Не бива да се заблуждавате, че ускорен метаболизъм без упражнения и спорт ще ви помогне да постигнете желаните резултати. Отслабването е многопластов процес.

1. Яжте люто

Яжте пикантни храни. Ако вие сте от онези хора, които не оценяват истинския вкус на храната и предпочитат да я подобрят с майонеза или кетчуп, трябва да промените това. По-добре да прибавяте към храната нещо люто, като чили например. Подлютената храна не само ще ви накара да ядете по-малко. Капсацинът намалява риска от тумори.

2. Кои са правилните напитки?

Ако сте решили да забързате метаболизма, важно е да се ориентирате към правилните напитки.

Хубаво е да може да си набавяте антиоксиданти с напитките. Зеленият чай е чудесен избор в тази насока. Между другото, ако пиете 3 чаши зелен чай на ден, ще изгори до 100 допълнителни калории! И това без никакви допълнителни натоварвания. Кофеинът, съдържащ се в чая, също ще допринесе за ускоряване на метаболизма. Не бива да се прекалява с тази напитка, затова е по-добре да се задоволите с 2 чаши зелен чай.

3. Воден баланс

Водата е изключително важна за организма

Ако не пием достатъчно вода, тялото започва да натрупва допълнително количество вода, за да може да се поддържа водния баланс. Жените трябва да пият най-малко 10 чаши чиста вода на ден, а мъжете – най-малко 15.

4. Секс

Сексът също е чудесен начин да се ускори обмяната на веществата. По време на оргазъм, кръвта силно се насища с кислород, а това от своя страна води до подобряване на храненето на тъканите и ускорява метаболизма.

5. Протеинови храни

При усвояване на протеиновите храни тялото изразходва много повече време, отколкото при въглехидратите и мазнините. Процеса на разграждане на протеините активира енергията на организма (както научно се нарича процесът на изгаряне на калории). И тази активация е почти двойна. Храните, богати на протеин ни държат сити по-дълго време.

Има още по-оптимистични данни за любителите на месо. Ето нещо, което е открито от датските учени и което Маргарита Королева обича да цитира – с добавянето само на 20% протеини в ежедневната диета ще увеличите изгарянето на калории с повече от 5%.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *