Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Алексей Шадрин: „Човек може да живее до 160 години, но ги съкращава сам!”

ГМО храните убиват здравето на организма, обяснява тибетския последовател

Д-р Алексей Шадрин е наследник на български род. Роден е в Русия в семейство на лекари през 1969 г. Завършил е Новосибирския държавен университет през 1992 Доктор по психология. Работил е в Академията на науките на под ръководството на легендарния академик Влаил Казначеев.

През 1992-1997 г. е личен консултант на руския президент Борис Елцин. Бил е и консултант за елита на руския бизнес. От няколко години пребивава постоянно в България, тъй като казва, че това е неговата мисия – да пробуди българите, наследници на древна и велика култура.

Д-р Алексей Шадрин
Д-р Алексей Шадрин

Автор е на 7 книги и повече от 50 научни метода в психология и психотерапията. Създател е на науката Регресионна терапия (1993), както и на Нова педагогика за деца-индиго и на принципи за хармонична комуникация в индиговите семейства (1999).

Създател е също така на Грандмастерска Рейки академия и на Тибетска академия (2008), която има представителства в София и още няколко града у нас. Д-р Шадрин е грандмастер-учител Рейки №1 в Европа, ръководител на древно духовно общество в Тибет, приемник  на Йерофант Сатя Наньокари. Предлагаме ви интервю с него за това как всеки би могъл да работи и поддържа здравето си.

–          Д-р Шадрин вие сте грандмастер-учител по Рейки – разкажете повече за тази лечебна терапия?

Сега в Тибетската академия предлагаме без­платен уводен семинар за Рейки – всеки, който се интересува от тази терапия, може да дойде и научи какво представлява тя. В личностен план съществуват 2 Вида енер­гии – биоенергия и прана енергия. Всеки човек има биополе. Всеки притежа­ва възможността да се лекува с енергия, но това е неосъзнато знание. Зна­ете – някой го боли сър­цето – и той си поставя ръката на това място.

Детето пада, удря си ко­ляното, отива при майка си, която си слага ръка­та на това място и му казва, че ще го излекува. Тя сигурно не вярва, че е така, но всъщност се получава точно това. Ако човек иска да развие тези способности, трябва да работи над себе си.

Рейки не е мистика, а наистина научнообоснован метод. Това е единственият метод от т. нар. алтернативни начини за терапия, признат за лечебен от Световната здравна ор­ганизация. Не обичам да казвам, че Рейки може да лекува всичко – няма такъв метод. Но Рейки наистина може да пребо­ри различни заболявания, включително онкологични и генетични.

–          Защо са необходими допълнителни усилия, за да събудим у себе си възможностите да се лекуваме сами?

– Мисля, че хората са загубили тези способно­сти, когато медицината става комерсиална.

При­ема се, че БОЛЕСТТА Е НЕЩО ЛОШО и трябва да се лекува с ня­какви препарати.

Мисля, че повечето медикаменти трябва да бъдат забра­нени за употреба. С тях човек лекува следстви­ето на заболяването, а не причината. Болестта е енергиен срив или про­бив. Здравето може да се поддържа с добър начин на живот, определени уп­ражнения за съхраняване на енергийния баланс и правилен режим на хране­не.

Когато човек обърка енергийните си потоци с неправилно хранене, липса на движение и други вредни навици, започва да страда от хронична умора, наднормено те­гло, неудовлетворение и т.н. Съвременният бич – хроничната умора, може да бъде излекуван Много лесно, стига човек да го поиска.

–          Как може да стане това?

Позитивно мислене, правилно хранене и акти­вен начин на живот – това е най-общо казано рецеп­тата. Хората спряха да се грижат за себе си и за здравето си. Така стават по-послушни и лесно уп­равляеми, което е много удобно за хората, които имат пари. „Послушните“ живеят както „трябва“, умират „когато трябва“ и нямат сили да се съпро­тивляват и да градят сами живота си.

Увели­чават се болните от рак в цял свят – за това не е виновен Чернобил или друга екокатастрофа. А само начинът на хранене с продукти-ГМО, които масово навлязоха нався­къде. ГМО убива здравето на организма.

България в известна степен е в по-добро положение, за­щото има възможности да си организираш лично стопанство и да произ­веждаш или купуваш от производител истински храни. Мисля, че след 10-15 години този род проду­кти, т.нар. еко, ще бъдат много скъпи и търсени. Това е голяма възмож­ност за българите, която стои неизползвана.

–          Кои са най-вред­ните, т.нар. мъртви храни?

– Не може да се каже мъртва или жива храна – правилно е да се каже храна, която води до умъртвяване на клетки­те. Всички видове харни са необходими на човека, аз

НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА ВЕГЕТАРИАНСТВОТО, защото исторически погледнато човешкото тяло има нужда от месо. Здравословната храна е по-лека, лесно се обра­ботва от тялото и не съдържа неприятни, от­ровни съединения, които се натрупват в клетки­те и ги унищожават с времето. 70-80% от хра­ната ни трябва да бъде такава. Това са плодове, зеленчуци – колкото се може повече и в сурово състояние, ориз – той се преработва без проблем от организма.

Всички видове житни култури са вредни. Има оризово брашно, от което също може да се приготвят хляб, баници или други храни. Царевицата също е много полезна, но за съжа­ление в днешно време тя масово е генно-модифицирана. Соята е чудесен продукт, но и за нея важи същото. Месото може да бъде всякакво – пиле, пуйка, заек, риба, свинско, само не телешко. Това е единственият вид месо, което не се преработва от човешкия организъм и го трови.

Ядките са препоръчителни, но без фъстъци – те също не се преработват от орга­низма ни и са отровни. Разбира се, не бива да се приемат съвременните пакетирани и обработени храни, които са пълни с какви ли не консерванти и добавки.

Човек не се храни пра­вилно през живота си и решава, че може да жи­вее до 70-80 години. Не е така – нашият органи­зъм има възможностите и е пригоден да живее двойно повече – по 150-160 години! С неправилното си хранене и начин на жи­вот ние ги съкращаваме наполовина.

–          Знам, че тибетската медицина забранява приема на мляко и млеч­ни продукти – защо това е така?

Да, те забраняват на първо място брашно и млечни продукти. Наис­тина хората са устроени така, че да приемат мля­ко само до навършването на 1 годинка – и то от майката, а не от крава или друго животно. Да речем ДЕЦАТА ДО 5 ГОДИНИ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПРИЕМАТ МЛЯКО, защото организмът им все още има ензимите, необходими за неговото преработване. След това според мен е добре да се консумират само сирене ц кашкавал, не мляко.

При свръхупотреба на мляко се получава извличане на калция от костите и така в организма има не­достиг на този минерал. Затова хора с остеопороза например изобщо не бива да ядат мляко, а лекарите им препоръчват точно обратното. Мляко­то води до ошипяване на костите и ставите.

–          Да кажем тогава кои са продуктите, които най-добре поддържат тялото в тонус и кондиция?

Това са доматът, грейпфрут, лимон и авока­до, риба, свинско, заешко месо, домашно пиле, ядки, зелени растения.

–          Освен неправилно­то хранене какво друго ни разболява?

Вече стана дума за активния начин на живот – знаете, че хиподинамията или обездвижването е другият съвременен бич за млади и стари. Кога­то страдат гръбнакът и храносмилането, човек става апатичен. Седи с часове пред компютъра, подложен е на електро­магнитно въздействие и се разболява.

Необходимо е ходене пеша, колкото се може повече и по-често.

Това е движението, което поддържа най-добре сър­цето и тренира мозъка. Човек не може да живее постоянно в стрес. Кога­то излезе сред природа­та и върви дълго време, мозъкът си почива.

Третият важен еле­мент за доброто здраве е нормалният сексуален живот. Тук нямам пред­вид само и единствено сексуалните контакти, а по-скоро начин на общу­ване, подходяща компания с противоположния пол – всякакви прояви на те­лесна и духовна близост, като докосване, радост, споделяне, общуване и т.н. Хората не разбират от клетъчен стрес, а точно това се получава, когато няма нормална сексуална връзка.

Това важи както за малките деца, така и за възраст­ните. Деца, на които е липсвала подобна сек­суална енергия, докато са расли, нямат навици и желание да създадат нормално семейство, ко­гато пораснат. Получава се сексуално привличане в даден етап от живота им, създават поколение и след това интимни­те чувства изстиват, защото няма сексуално общуване и отношение помежду им. Хората ми­слят, че това е нормално, но не е така.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *