ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВНИМАНИЕ! Интернет се превърна в пазар за опасни лекарства!

НАЙ-ОПАСНИТЕ МЕДИКАМЕНТИ:

Талидомид. През 1957 г. е регистриран като седативно сънотворно, през 1961 г. смята за най-продаваното сънотворно, но по-късно е спрян от продажба в много страни, защото в света се родили около 10 хиляди уродливи деца. А причината – майките им вземали от това лекарство по време на бременността.

Резулин. Регистриран като препарат за диабетици, продава се от 1997до 2000 г. Свален е от продажба заради 63 смъртни случая на чернодробни болести, които е възможно – да са предизвикани именно от него.

Клозапинневролептик, предписван при психотични състояния. Но се оказало, че болните развиват чревна непроходимост, исхемия и перфорация на червата. Лекарите трябва да предупреждават своите пациенти и да контролират хода на лечението.

Ефализумаб – имунодепресант, предпис­ван за лечение на псориазис. Регистриран рамките на ЕС през 2007 г., но още през 200 г. се появили съобщения за неблагоприятни странични реакции, включително три случая на прогресираща левкоенцефалопатия, както и енцефалити, енцефалопатии, менингити, сепсис при болни с отслабнал имунитет.

Разбира се, не само „Медиатор“ се продава чрез обяви в интернет. В различни сайтове се рекламират всякакви видове лекарства и всеки от нас може да си ги купи, без да се консул­тира с лекар. Все повече хора в България купуват медикаменти чрез интернет. Някои от тях го правят заради значително по- ниските цени, а и веднага след заявката идва куриер и ти носи поръчката вкъщи. В последно време ни заляха реклами за т.нар. лайфстайл-препарати. Това са или стимуланти за полова актив­ност, или хапчета за отслабване или против косопад. И никой не га­рантира дали тези лекарства не са вредни. Истината е жестока. Много измамници купуват някакви пакетчета, капсули или мазила от китайските магазини по за левче и обявяват „най-ефективния“ медикамент против алкохолизъм, наркомания, за стопяване на тлъстините и т.н. на цени поне 15 пъти по-високи от реалните. През последните две години се во­диха разследвания за произхода на някои от предлаганите с куриери или по Интернет медикаменти и се оказа, че те не само че не помагат, но по-скоро са опасни за здравето и за живота.

ФАКТ!

  • Статистиките показват, че 50 процента от предлаганите он-лайн продукти не съответстват на оригинала. Производителите са основно в Азия, но търговците са базирани в Европа с акцент Великобритания, Холандия, Исландия и Чехия.
  • Печалбата от това нелегално производство е огромна и може да надхвърли със 100 пъти печалбата от други, уж по-разпространени наркотици, като хероин например.
  • Особено популярни сред фалшификатите са хапчетата за бързо отслабване и противо­зачатъчните, но се забелязва и увеличение и в броя на фалшивите болкоуспокояващи.

С такива лекарства трябва да се внимава, тъй като съставките им може наистина да се окажат опасни за живота. И за някои приемането на такива медика­менти вече се е оказало фатално. 17- годишна ученичка от Пловдив си поръчва хапчета по интернет, защото имала пет килограма наднормено тегло и решила да отслабне. Както се оказва по-късно, медикаментът изобщо не е разрешавай нито в България, нито в Европа. Момичето умира вследствие на свръхдоза от изга­рящите мазнини таблетки.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “ВНИМАНИЕ! Интернет се превърна в пазар за опасни лекарства!

  1. Pingback: Внимавайте с успокоителните лекарства!

  2. Pingback: Мирослав Ненчев, председател на Българския фармацевтичен съюз: Пазаруването на илачи онлайн е рисково за пациента! | Лекува нет

  3. Pingback: Връщайте остарелите хапчета обратно в аптеките! | Лекува нет

  4. Pingback: АКТУАЛНО: „Никой не знае броя на новите синтетични дроги!” | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *