Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лунна диета за отслабване и здраве-всичко, което астролозите не искат да знаете!

Не е тайна за никого, че от спазването на лунна диета зависи не само дали ще отслабнем, но и доколко сме в състояние да контролираме емоциите си

лунна диета
Повечето хора, които в един или друг момент са искали да отслабнат, са чували за Лунната диета. А някои дори са я спазвали, или продължават да я спазват.

Освен астролозите, диетолозите също обръщат внимание на този факт, защото енергията Луната е не само отговорна за приливите и отливите в океана, но също така се отразява и на количеството течности в човешкото тяло, обмяната на веществата и усвояването на някои витамини и минерали.

Ето защо специалистите по хранене и астролозите съвместно създадоха диетичен план за лунния календар.

Днес ще ви разкажем подробно как да се храните, в зависимост от фазата на луната, както и според зависи в кой знак се намира. Така ще коригирате и биоритъмите. Затова запазете тази статия, защото по време на месеца ще ви се наложи поне няколко пъти да си припомняте написаното в нея.

Лунна диета

ПЪЛНА ЛУНА – НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА (ПЪЛНОЛУНИЕ)

Диетолозите вярват, че денят на пълната луна е най-добрият ден за започване на диета или пост. В края на краищата, след пълнолуние идва фазата на намаляване на Луната. Както всеки ден луната намалява, така и излишните килограми ще изчезнат с времето. Наблюденията показват, че в този ден трябва да бъдете безразлични към всякакви кулинарни изкушения, което означава, че е чудесно време за пречистване и подготовка на организма за диета.

И сега нека да преминем към най-интересното – хранене по време на пълнолуние. Забравете за всякакви други храни и си направете зеленчукова супа.

Най-добре е да я направите със зеленчуци, които подобряват функционирането на червата и стомаха, например зеле, моркови, цвекло. Пийте много вода и билкови чайове.

Противно на онова, което сте чували, по време на пълнолуние не се прави воден ден. За да подготвите организма за лунната диета, започнете поне няколко дни по-рано. Денят преди пълнолуние е ден, през който може да бъдете само на течности.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА (ПЪРВА ЧЕТВЪРТ)

Периодът на намаляване на луната е най-благоприятен за отслабване, защото тялото работи при пълна мощност.

Обикновено по това време имате активност и желание да направите нещо, да започнете да работите по нови проекти. В този период яжте много зърнени храни и зеленчуци. Позволена е и консумацията на пълнозърнест хляб.

Фибрите в тези продукти стимулират работата на червата, което означава, че тялото се самопрочиства. Напълно откажете маслото. Заменете го с масло от маслини, царевица или ленено семе.

НОВОЛУНИЕ

Това е период на детоксикация на тялото или, по-просто казано – на пречистване. Това е момента, в който пускате своя естествен механизъм за оползотворяване и изхвърляне на токсините. През този период по-лесно ще спрете пушенето или ще успеете да се откажете от някоя вредна храна. Ако е възможно, яжте ястия, които не изискват термична обработка.

10 минути преди хранене пийте чаша минерална вода или чаша зелен чай. Това ще предизвика процеси на пречистване в организма. По принцип трябва да пиете през деня поне 3 литра течност. Това може да бъде прясно изцеден сок или билков чай. Соковете от зеле, моркови, цвекло или ябълки ще изчистят кръвта и ще укрепят имунитета.

РАСТЯЩА ЛУНА (ВТОРА ЧЕТВЪРТ)

Вашето тяло започва да търси начини за съхраняване на енергия за следващия инвалидизиращ период. Възможно е по време на този период да се натрупа известно количество мазнини. Ето защо сега диетите нямат особен смисъл. Ще качите, дори и цял ден нищо да не ядете или да пиете само вода. Единственото, което може да направите е да наложите контролиран прием на храните, които обичате.

Яжте по-малко, но по-често. Така че ще можете да заблудите глада. Храната ще бъде усвоена по-бързо и по-добре, което означава, че излишните килограми може и да ви се разминат.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Ето нещо, което астролозите знаят, но не винаги са в настроение да споделят.

Ако луната премине в знаците, които съответстват на елементите на огъня (Овен, Лъв, Стрелец), трябва да добавите повече протеинова храна в диетата. Заменяйте протеина от животински произход само с растителен протеин. Яжте повече червени зеленчуци и боб.

Ако Луната е в съзвездията на земните знаци (Телец, Дева, Козирог), е важно да се ограничи използването на сол. Заменете солта с билки, като копър, магданоз, босилек.

Ако Луната е в съзвездие от въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей), яжте повече салати от пресни зеленчуци, подправени с растително масло. В този период забравете за всякакви меса, но пък наблегнете на рецептите с гъби.

Ако Луната е в съзвездието на някой от водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) може да ядете въглехидратна храна. Яжте качествен пшеничен хляб, овесени бисквити, макаронени изделия от твърда пшеница. Включете в диетата и риба. Протеините, които се съдържат в нея, ще ви помогнат да изгорите въглехидратите.

Също така, според лунния календар, можете да се грижите за косата си и да планирате вашите дела. Споделете този метод за отслабване с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: evehealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *