Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 11 причини за болки в гърба

Медицинските експерти казват, че болките в гърба могат да възникнат от различни причини и е много важно хората да ги лекуват възможно най-скоро.

Тук сме изброили някои от причините, които причиняват болки в гърба. Опитайте се да идентифицирате вашата болка, за да намерите решението срещу нея.

1. Работите на компютъра по цял ден

Тези, които работят на компютъра по цял ден нямат почти никакво движение на тялото. Това е още по-лошо за хората, които седят на столове, които са неудобни или са на грешна височина по отношение на работното бюро. Седенето на бюрото по цял ден причинява напрежение в раменете, ръцете и гърба.

2. Не се храните здравословно

От решаващо значение е да се поддържа здравословна диета. Вие може имате недостиг на калций, който може да причинява болка в гръбнака. Или може да сте много слаби, поради което вашето тяло се чувства уморено. Така че лошото хранене причинява слабост в тялото ви и затова ви боли гърба.

3. Имате изкривена поза

Смятате ли, че държите гърба си изправен, когато седите или стоите? Поддържането на добра стойка е от жизненоважно значение за осигуряване на добро здраве на гръбначния стълб. Ако имате изкривена, прегърбена поза, това оказва натиск върху гърба ви, особено в долната част.

4. Спите погрешно

Вие може да спите на корема си, което води до невъзможност за гърба и бедрата ви да бъдат в правилна поза за покой. В идеалния случай трябва да се спи на средно дебел матрак, който държи гърба ви изправен, така че гръбначният стълб не се огъва и не е под натиск.

5. Имате наднормено тегло

Когато сте с наднормено тегло, максималното налягане е върху гърба ви, областта на таза, седалищните мускули и дори коремните мускули. Това означава, че гръбнакът се чувства напрегнат и налягането ще причини болка и дискомфорт. Медицинските експерти казват, че е важно да се поддържа необходимото ниво на тегло, за да се облекчат проблемите с гърба.

 

Продължение …

 

 

Не се отказвайте от спортуване през зимата!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *