ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още причини за болки в гърба

Част 1

Трябва да се опитате да установите причината за болката си и след това търсите решение.

6. Не се упражнявате

Вашите мускули трябва да се движат и натоварват непрекъснато. Трябва да правите редовно упражнения, за да не атрофират мускулите ви, а да се развиват. Базисни упражнения определено трябва да бъдат част от ежедневния режим на всеки.

7. Носите неподходящи обувки

Жените носят токчета, а мъжете имат обувки с неудобни ходила. Много хора не осъзнават, че оказвайки натиск върху краката си, правят натиск и върху гръбначния си стълб. Арката на крака ви трябва да бъде поставена правилно в обувката, за да бъде комфортно на гръбначния ви стълб.

8. Носите неудобен сутиен

Жените с по-тежки гърди трябва да бъдат внимателни, за вида на сутиен, който носят. Когато носите хлабав или непригоден сутиен, това оказва натиск върху извивката на гръбнака, защото по-голямата тежест е в предната част. Така че трябва да носите сутиени, които поддържат тежестта на гърдите по-близо до тялото, за да не се получава натиск върху горната част на гърба.

9. Носите тежка чанта

Когато носите голяма чанта, гръбнакът се изкривява от тежестта й. Изберете чанти с широки презрамки, които дават допълнителна подкрепа и правят по-малко натиск върху гърба и раменете ви. Не се натоварвайте с тежести особено когато знаете, че трябва да носите чантата много часове.

10. Пушите

Пушенето влияе на белите дробове и сърцето, това е нещо, което ние всички знаем. Но много хора не осъзнават, че това се отразява и на гърба. В действителност пушенето намалява притока на кислород в тялото, поради което клетките не могат да се регенерират. Това включва също и клетките и тъканите или мускулите, които поддържат гръбнака и гърба. Ето защо, пушачите са по-склонни да имат болки в гърба, отколкото непушачите.

11. Лошо емоционално състояние

Доказано е, че стресът и депресията имат пряка връзка с физическото състояние на тялото ви. Освен това, когато не сте в най-добро настроение, сте склонни да чувствате болката дори повече. Така че при лошо психическо състояние може една лека болка да ви кара да се чувствате по-зле.

Повечето хора се сблъскват с болки в гърба, поради комбинация от факторите, изброени тук. Болките в гърба определено не трябва да се пренебрегват, тъй като може да се влошат с течение на времето.

 

7 прости упражнения, които ще намалят телесните ви мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *