Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от “излишна” кожа след отслабване

При отслабване проблемите на един загрижен за силуета си човек не свършват: след като постигне новите си килограми той с ужас установява, че кожата на новото му тяло е твърде обширна и увисва на неприятни гънки.

skin* Ако отслабването не е резултат на хирургична интервенция като гастрошунтирането, съветът е да не се смъкват рязко наднормените килограми. При оперативна намеса наистина за малко повече от половин година може да се отслабне с 50 кила. Това е първият съвет на експертен екип от medikforum.ru: не бързайте! Кожата ни притежава определени възможности по отношение на здравина и еластичност. Когато напълняваме, тя се разтяга постепенно, за да се приспособи към новите реалности. При рязко отслабване получената площ няма къде да отиде, не е в състояние и да се свие бързо. Ще заприличате на стар балон, който дълго време е бил надут и по някаква причина изпуска въздух и се свива. Виждали сте как изглежда, нали? Е,с човешката кожа е нещо подобно…

* Не прекратявайте физическите натоварвания! Много хора пренебрегват този момент от усилията за отслабване, разчитайки на диети и хранителни добавки. Физическата активност не само помага по-бързо да отслабнете, но и предпазва от проблема с излишната кожа.

* Пийте повече вода! Обезводняването причинява загуба на еластичността на кожата. Изпивайте на ден по 8-10 чаши вода, за да осигурите на кожата необходимата течност. И помнете, че кафето и чаят не се броят, а ако пиете алкохол – губите течности.

* Осигурете си масаж на тялото. И най-елементарният масаж съдейства за съхраняване на тонуса на кожата в период, когато губите тегло. Масажът стимулира произвоството на колаген, което увеличава кожната еластичност. Какво ще кажете за масаж два пъти седмично? Правете го с кокосово масло, което подобрява съдържанието на витамин Е в кожата. И всеки ден използвайте лосион за тяло: това храни кожата и я спасява от изсушаване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *