ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се спасим от “излишна” кожа след отслабване

При отслабване проблемите на един загрижен за силуета си човек не свършват: след като постигне новите си килограми той с ужас установява, че кожата на новото му тяло е твърде обширна и увисва на неприятни гънки.

skin* Ако отслабването не е резултат на хирургична интервенция като гастрошунтирането, съветът е да не се смъкват рязко наднормените килограми. При оперативна намеса наистина за малко повече от половин година може да се отслабне с 50 кила. Това е първият съвет на експертен екип от medikforum.ru: не бързайте! Кожата ни притежава определени възможности по отношение на здравина и еластичност. Когато напълняваме, тя се разтяга постепенно, за да се приспособи към новите реалности. При рязко отслабване получената площ няма къде да отиде, не е в състояние и да се свие бързо. Ще заприличате на стар балон, който дълго време е бил надут и по някаква причина изпуска въздух и се свива. Виждали сте как изглежда, нали? Е,с човешката кожа е нещо подобно…

* Не прекратявайте физическите натоварвания! Много хора пренебрегват този момент от усилията за отслабване, разчитайки на диети и хранителни добавки. Физическата активност не само помага по-бързо да отслабнете, но и предпазва от проблема с излишната кожа.

* Пийте повече вода! Обезводняването причинява загуба на еластичността на кожата. Изпивайте на ден по 8-10 чаши вода, за да осигурите на кожата необходимата течност. И помнете, че кафето и чаят не се броят, а ако пиете алкохол – губите течности.

* Осигурете си масаж на тялото. И най-елементарният масаж съдейства за съхраняване на тонуса на кожата в период, когато губите тегло. Масажът стимулира произвоството на колаген, което увеличава кожната еластичност. Какво ще кажете за масаж два пъти седмично? Правете го с кокосово масло, което подобрява съдържанието на витамин Е в кожата. И всеки ден използвайте лосион за тяло: това храни кожата и я спасява от изсушаване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *