Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как стресът се отразява на тялото?

Вашите емоционални и физически реакции на стрес отчасти се определят от чувствителността на симпатиковата нервна система. 

Тази система произвежда борбата или реакцията в отговор на стреса и вълнението – ускорява и повишава честотата на пулса, дишането, напрежение в мускулите, функцията на жлезите и циркулацията на кръвта. Ако имате повтарящи се симптоми на тревожност,  емоционалните разстройства могат да доведат до прекалена реакция на симпатиковата система. Ако имате особено стресиращ живот, вашата симпатикова нервна система може винаги да бъде готова да реагира в случай на криза, поставяйки ви в състояние на постоянно напрежение. В този режим вие сте склонни да реагирате на малки натоварвания по същия начин, както бихте реагирали на спешни случаи. Енергията, която се натрупва в организма, за да отговори на това „извънредно положение“ трябва да бъде изчерпана, за да приведе тялото обратно в баланс.  Повтарящи се епизоди на борбата със стреса разрушават вашите енергийни резерви и, ако те продължат, предизвикват низходяща спирала, която може да доведе до емоционално прегаряне и в крайна сметка пълното изтощение. Можете да прекъснете тази спирала само като се научите да се справяте със стреса по начин, който защитава и дори увеличава нивото на енергията ви. Това са техниките за релаксация, които ви помагат ефективно да се справите със стреса.

Има много упражнения за намаляване на стреса, които можете да правите сами. А има и групи, в които можете да се включите. Упражненията ще ви научат на полезни техники: фокусиране и медитация, техники за заземяване (как да се чувствате по-центриран), упражнения, които да ви помогнат да се отпуснете и да се освободите от напрежението в мускулите, техники за заличаване (как да изтриете стари, неприятни спомени), визуализации и утвърждения. Тези техники ще ви помогнат да се справят със стреса по-ефективно, да мислите по-спокойно и да се научите да се отпуснете, докато изградите самочувствие и самоувереност.

 

5 много важни предимства на високото самочувствие

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *