Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съчетавайте бобови растения и пшеница

За здравето ни е важна не само палитрата от вита­мини от А до К. Когато ги пием като хапчета, можем да надвишим дозата и дори да увредим здравето си. Много по-ефикасно е да ги поемаме като храна – плодове или зе­ленчуци.

 бобови растения, пшеница, желязо, фосфор, калий, витамин В, холестерол

Какво се съдържа в бо­бовите растения?

Ценят ги не само за високото им съдържание на белтъчини, но и заради фитостеролите, които понижават нивото на холестерола, като се свърз­ват с лошия холестерол и го блокират. Освен това те съ­държат минерални вещества като желязо, фосфор, калий, витамини от група В и много баластни вещества.

От кои болести ни пред­пазват?

Грахът и другите бобови растения са полезни за червата, понижават нивото на холестерола. Едно изследване дори показва, че една порция боб дневно предотвратява втори инфаркт при сърдечноболни пациенти.

Как да ги ядем?

Не можем да ги консумираме сурови, разбира се. По-добре е да из­бягваме храните от консер ви или дълбокозамразените продукти, трябва да накис­ваме във вода повечето бо­бови, преди да ги сготвим. За съжаление, при това се губи една част от биоактивните вещества. Алтернатива – да ги добавим като кълнове в салатата. Преди това обаче трябва да ги кипнем за кратко, за да изхвърлим естествените отрови, съдържащи се в тях.

Какво се съдържа в пше­ницата?

Хлябът и тестените продукти като спагети и мака­рони не само засищат, но и са много здравословни, най-вече когато са пълнозърнести.

От кои болести ни пред­пазва?

Пшеницата подсилва сърцето – който приема редов­но пълнозърнести продукти от пшеница, намалява риска от заболявания на кръвооб­ращението с 26%. Снижава се и рискът от диабет, полез­но е за червата. Пшеничните кълнове понижават нивото на холестерола.

Как да ядем пшеницата?

Най-важните вещества са в обвивката на зърната, затова са толкова важни пълнозърнес-тите продукти. Препоръчва се три пъти на ден да се консуми­ра пшеница – една филия хляб, една порция пълнозърнести макарони и пълнозърнести ядки (варено жито например). Полезните вещества на пше­ницата в концентриран вид се намират в пшеничните кълно­ве, които са вкусни и могат да се добавят към сутрешното ви мюсли или киселото мляко.

 

 

ГМО и прясно мляко – убийствената комбинация!

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *