ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шок! Хлябът и макароните ни състаряват!

Любовта към хляба и макароните може да ни състари преждевременно. Според учени пшеничните храни, дори пълнозърнестите, усилват действието на окислителния стрес върху клетките. Това прави организма податлив на болести и ускорява стареенето.

makaПълнозърнестите пшенични храни, рекламирани като здравословни, всъщност принуждават организма да остарява по-бързо от нормалното. Причина за това е наличието в пшеницата на особен въглехидрат – амилопектин А, който повишава нивото на глюкозата в кръвта. Прави го дори по-интензивно, отколкото рафинираната захар, коментират от medikforum.ru. Високите нива на кръвната захар от своя страна стават хранителна среда за гликотоксини – вещества, образуващи се в организма в резултат от преработването на глюкозата.

Активността на гликотоксините е опасна: те увреждат протеиновите и липидните съединения в кръвта, като усилват окислителния стрес в клетките. При окисляване здравите клетки спират да се делят нормално и това влошава функциите на всички органи и системи. Именно това влошаване е същността на стареенето.

Известно е още, че пшеничните продукти съдържат глутен, както вероятно и акриламиди. Тези съединения нарушават мастната обмяна и провокират диабет и рак. Доказано е, че възпалителните процеси в организма се усилват под действието на ингредиенти, постъпващи в организма с хляба, макароните и всевъзможните тестени храни. Не бива да забравяме и това, че аналогично действие върху клетките имат сладкишите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *