ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранителната алергия е наследствено заболяване

Алергията към пшеница често се кръстосва със свръхчувствителност към ръж

хранителна алергия

Рядко алергията е заложена генетично, докато непоносимостта към храни се унаследява. Обикновено алергията се отключва в определен момент в резултат на нездравословния начин на живот и на замърсената околна среда. При малките деца тя се появява още по-лесно, тъй като в подрастващия организъм защитните механизми не са напълно развити.

Единственият начин да се избегне нежеланата патологична реакция на организма е да не се приема храната дразнител. Терапевтично се прилагат антихистаминови или кортикостероидни препарати. Резултатът е временно туширане на проблема. Хранителната алергия обаче не е лечима.

Най-добрият подход засега остава предпазливостта. Това на практика означава внимателно да четете етикетите на хранителните продукти и да избягвате онези съставки, които предизвикват алергична реакция, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *