Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет лесни трика за ускорен метаболизъм

Всеки опитен диетолог може да ви обясни, че за успешна борба с наднормените килограми е необходимо да ускорите метаболизма: така тялото ще изгаря повече калории за единица време.

metЕто пет трика, които гарантирано помагат в тази задача според експертите на medikforum.ru.

* Спорт. Спортът и по-специално вдигането на тежести съдейства за нарастване на мускулната тъкан. Самият процес ускорява метаболизма, защото в този момент организмът се нуждае от повече енергия. За да я получи – естествено изгаря излишните калории.

* По-често хранене. Не напразно много специалисти съветват да хапваме по-често, но с малки порции. При всяко хранене не бива да приемаме повече от 300 калории, които организмът лесно ще приеме и изразходи. Не е необходимо да готвите повече неща, след като ще имате 5-6 приема на храна: просто разделяйте обичайното количество на две – например сандвича от закуска изяжте наполовина и довършете започнатото в ранния следобед.

* Пийте повече вода. Водата е абсолютно необходима за ускоряването на химичните реакции в организма. Ако “пресъхвате”, метаболитните процеси не могат да протекат пълноценно. Старайте се в рамките на деня да поемете около три литра течности, които включват както водата, така и всичко течно – чай, сок, кафе, супа.

* Избирайте храни с повече фибри. Фибрите са трудни за асимилация съставки на продуктите, но са изключително полезни – организмът изразходва много калории в опити за преработката им. Влакнините в дневното меню не бива да са по-малко от 25-30 грама, ако искате да ускорите метаболизма си.

* Повече протеини! Белтъчините и аминокиселините са ни нужни като строителен материал за мускулната маса. Ако мускулите отслабват или се рушат поради болестен процес, метаболизмът се забавя. Протеините възстановяват мускулната тъкан и гарантират здравето и растежа й.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *