Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вдигането на тежести понижава риска от сърдечносъдови заболявания с 23%

Как да преборим здравата захватка на сърдечносъдовите заболявания:

 тежести, здраво сърце, упражнения, физическо натоварване

Ако някога сте помагали на приятел да пре­нася мебели или кашони с книги, ще знаете, че вдигането на тежести кара сърцето ви да работи по-учестено, така че е ясно, че използ­ването на мускули е здравословно за сърцето.

Изследвания от много държави показват, че редовните тренировки с тежести могат да неутрализират основните заплахи за сърце­то, като подобряват концентрацията на три-глицериди и холестерол, кръвното налягане и глюкозния метаболизъм и редуцират телес­ните тлъстини. В проучване сред 44 000 души учените от Харвард установили, че онези от тях, които вдигали тежести по 30 минути сед­мично и повече, понижили риска си от сър­дечносъдово заболяване с 23%.

Следва кратък преглед на останалите из­вестни факти за ползите от изометричните тренировки, в това число и вдигането на те­жести.

 

Спиране влошаването на метаболизма

Ако не вземете мерки да подобрите метабо­лизма си – способността на организма ви да изгаря калории – рискувате да загубите от една трета до половината си мускулна маса и да я замените с двойно повече телесни тлъс­тини до момента, в който навършите 65 г.

Това е двоен удар срещу здравето на сърце­то, тъй като мускулната тъкан помага за из­ползването на кръвната захар, докато под­кожните мазнини повишават сърдечносъдо­вия риск.

Загубата на мускулни клетки става тол­кова постепенно, че често остава незабеляза­на с десетилетия. Началото й е около 35-ия ви рожден ден, когато нивата на хормоните на растежа започват да спадат. В същото вре­ме отговорностите в семейството и работата могат да се увеличат и да погълнат времето ви за физическо разтоварване, с което дото­гава сте разполагали. Тази комбинация може да се равнява на 200 г загубена мускулна тъ­кан годишно. Ще си кажете, че не е много, докато не разберете, че мускулите ежедневно изгарят 15 пъти повече калории от мастните клетки, и то без да спортувате. С отслабване­то на мускулите се нарушава и метаболиз­мът. Резултатът е натрупване на килограми.

Укрепващите упражнения са най-добрият дългосрочен метод за увеличаване разхода на енергия в спокойно състояние, т. е. броя кало­рии, които изразходвате за ежедневните си нужди. Ако работите върху всяка основна мускулна група два пъти седмично, може само за няколко месеца да компенсирате 5- до 10-годишна загуба на мускулна маса.

В един експеримент на 15 по-възрастни доброволци, водещи заседнал начин на жи­вот, възложили да правят две серии от по 10-12 укрепващи упражнения три дни в сед­мицата в продължение на шест месеца. До края на изследването те подобрили метабо­лизма си със 7% или 88 ккал дневно – доста­тъчни за свалянето на 4 кг наднормено тегло за година. При това не правели нищо друго. С други думи отслабнали независимо от това с какво се занимавали или хранели, са­мо благодарение на повечето мускули, които имали (дневната цифра с калории не включ­ва енергията, изразходвана по време на тре­нировките).

В подобно проучване жени, следвали ук­репваща програма в продължение на шест месеца, загубили значителни количества ко­ремни тлъстини – от опасния вид, увелича­ващ риска от сърдечносъдово заболяване или диабет.

 

Маслото от ленено семе е вълшебно за сърцето

 

 

FLAX OIL – ОМЕГА 3 – 6 – 9 ЛЕНЕНО МАСЛО

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *