Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как правилно да ядем екзотичните плодове?

Плодовете като мандарини и авокадо вече са станали част от порциона ни, макар че не виреят в нашите географски ширини. Странното е, че доста хора не са наясно как точно трябва да ги подготвят във вид, най-удобен за консумация.

mandarinaЕто как – съветват от medikforum.ru:

* Мандарини. Най-често бързичко ги обелваме и лесно разделяме на резенчета. Всъщност по-лесно е да се отрежат малки кръгчета в горната и долната част на плодчето, след което с един вертикален срез и леко придърпване в срещуположни страни да разгънем мандаринката като лента. Така е по-чисто и кората през цялото време може да служи като чинийка. Опитайте и с други цитруси – при някои от рода на портокалите и грейпфрута тази технология също работи (вижте снимката).

* Нар. Ако опитът ви в яденето на нар е свързан с рязане на две половинки, със сигурност ще си спомните как своенравният плод ви е “застрелял” с яркия си сок и е изцапал неспасяемо дрехите ви. Това може да се избегне, ако отрежете малко капаче на върха на плода, а после очертаете с нож четири “меридиана” по твърдата нарова кора. Лесно е да го разпукате на четири дяла, без да се изцапате.

* Киви. Разрежете го на две части и гребете с чаена лъжичка. Някои го замразяват и после смучат парченцата като плодов сладолед.

* Авокадо. Разрежете го по дължина и завъртете двете половинки в противоположни посоки. Една половинка съдържа средно 160 калории – това ви е напълно достатъчно за междинна закуска. Вкусната част се изгребва с лъжица; ако обичате соев сос, няколко капки от него ще направят вкуса на тази закуска по-богат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *