Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да превърнете работното място в приятен кът

Наблегнете на тези 3 лесни и ефективни съвета:

  1. Лично пространство

Всеки от нас има около себе си лична зона, която се стреми съзнателно или не да пред­пази от посегателства. Да, но на работното място това невинаги е възможно все ще се намери колега, който да надникне зад рамото ни към екрана на компютъра или да застане прекалено близо.

Решението

Персонализирайте работно­то си място, така по-лесно ще понесете присъствието на останалите. Сложете на десктопа семейна снимка, вземете си от къщи любимата чаша за чай, подредете предметите наоколо по ваш вкус.

 

  1. Малко фън шуй

Днес всички работим в общи офиси, но парадоксът е там, че това невинаги улеснява кому­никацията и дори може да стане източник на стрес и конфликти. Не е съвсем лесно човек да ос­тане съсредоточен в работата си сред общи разговори и шум.

Решението

Фън шуй ни учи как да подре­дим пространството около нас, така че да се подобри движението на енергията. С преместването на някоя мебел или закачалка можете визуално да се изолирате. Използвайте и цветовете – синьото и зеленото успокоя­ват, червеното и оранжево­то тонизират. Оформете цветни петна, като използ­вате календари, постери или предмети. Правете промени при всеки нов сезон и не се оставяйте на негативни ми­сли – дребните проблеми се решават по-лесно, когато се гледа на тях относително.

 

  1. Чист въздух и зеленина

Офисите ни миришат на пластмаса, загрети компютри и почистващи препарати. Освен това въздухът е изпълнен с различни частички, които могат да предизвикат въз­паление на очната лигавица и на кожата, дихателни алергии.

Решението

Проветрявайте колкото може по-често, особено през обедната почивка. Сложете зелени растения, но не раз­читайте много на прочист­ващия им ефект, защото, за да се прояви, има нужда от огромно количество зеленина. Но когато пръс­кате листата с вода, Вие увеличавате Влажността и кислорода В помещението. Палми, папрат, бръшлян, антуриум и каланхое са подходящи за офиса рас­тения. Освен всичко друго, специалистите твърдят, че зеленината подобрява социалния климат.

 

Полезни съвети:

  • За да избегнете сухота­та на очната лигавица, мигайте често. На всеки два часа фиксирайте някак­ва далечна точка вдясно, после вляво, без да мърдате главата.
  • За да отпуснете на­прежението в раменете, вдигнете ръце над главата и кръстосайте пръстите, като обърнете дланите към тавана. Останете в това положение за три пълни вдишвания и издишва­ния. Шията ще отпуснете, като правите полукръгове с главата напред и назад от всяка страна.
  • Когато човек седи, нато­варването на гръбнака е два пъти по-голямо, отколкото в изправено положение. Сме­няйте позицията на всеки по­ловин час, като се накланяте напред или назад, а на всеки час ставайте да направите няколко крачки.

 

Работата ни прави дебели!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *