ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Работата ни прави дебели!

Професията може да провокира наднорменото тегло. Работата ни прави дебели, твърдят учени.

tlustaНай-висок е рискът в тази посока за административни работници, инженери, медицински сестри, IT-специалисти и учители, пише medikforum.ru. Според социологически изследвания най-стройни остават фабричните работници и учените.

Компанията CareerBuilder, която прави изследвания на пазара на труда, проучва кои професии създават най-сериозни опасности за обиколката на талията. В поредната анкета участвали 3 700 човека и 55% от тях потвърдили, че имат проблеми с наднорменото тегло. При 41% от анкетираните свръхтеглото се появило, след като постъпили на сегашната си работа. Близо 60% от тях напълнели с повече от 5 кг, а една трета натежали с 10. Сред причините, довели до това състояние, участниците в анкетата назовали стреса и дългите часове, които заради естеството на работата прекарват в седнало положение. Част от анкетираните споменали също характера на храната, която е най-достъпна за тях – всякакви шоколадчета и чипс от автомати.

Работохолиците от изброените категории не се замислят за калориите, които поглъщат на работното място. Половината от хората успяват да се измъкнат от “въртележката” веднъж седмично, за да хапнат качествена храна в заведение. 25% могат да правят това 2-3 пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *